Conform unor statistici, românii au cumpărat în acest an croaziere la un tarif mediu, pentru o călătorie de opt zile, de 700-800 de euro de persoană. „La nivel mondial, piaţa de croaziere a înregistrat o creştere de 9%. În pieţele emergente, cum este şi cazul României, creşterea este şi mai mare, fiindcă este considerat un produs nou (croaziera, n.r.). A fost un an benefic pentru industrie, cu creştere. Unii turişti s-au săturat de Grecia şi de Turcia sau de all-inclusive şi vor să încerce un produs nou”, a declarat pentru Mediafax Ioan Băşea, directorul general al Croaziere.net. Se estimează pentru acest an vânzări în creştere cu 14%, la 3,2 milioane euro, comparativ cu vânzări de 2,8 milioane euro realizate anul trecut. Tariful mediu al unei croaziere de opt zile, fără promoţii, este de 700-800 de euro de persoană, fără taxe, cea mai accesibilă croazieră (opt zile pe Marea Mediterană, la cabină interioară) costând, în acest an, 400 de euro plus taxe. La polul opus, cea mai scumpă croazieră a fost una de lux, vândută cu 28.000 de euro, itinerariul cuprinzând vestul Mării Mediterane, cu o durată tot de opt zile. „Principalele destinaţii alese de români sunt, în acest an, în ordine, Marea Mediterană, Scandinavia, capitalele Ţărilor Baltice, fiordurile norvegiene, Caraibe, America de Sud şi Alaska”, a afirmat Băşea. În ceea ce priveşte topul porturilor unde se îmbarcă turiştii români, acesta este compus din Barcelona, Civitavechia, Veneţia, Genova, Savona, Amsterdam, Kiel, Hamburg şi Copenhaga. În acest an, şi din portul Constanţa s-au îmbarcat pe vase de croazieră 383 de români, care au ales croaziere de 14 zile round-trip. Peste 1.800 de pasageri beneficiază de servicii de cruising anual prin Croaziere.net. Compania reprezintă 25 de linii de croazieră, a fost înfiinţată în urmă cu zece ani, la Cluj, şi este singurul touroperator român specializat strict pe croaziere.

Tristan de Cunha – cea mai izolată destinaţie de vacanţă de pe Pământ

Accesibilă doar după un drum cu barca, lung de 6 zile, sau fiind o parte a celebrei croaziere de-a lungul Oceanului Sud-Atlantic, care durează câteva luni, insula de origine vulcanică Tristan de Cunha este cea mai îndepărtată destinaţie de vacanţă.
Tristan de Cunha este considerată a fi cea mai îndepărtată insulă locuită din lume, fiind situată la 2.000 km de Sfânta Elena, cea mai apropiată zonă cu locuitori, 2340 km depărtare de Africa de Sud şi la 3360 km de America de Sud, scrie descopera.ro. Are doar 11 km lungime, o suprafaţă de 60 km pătraţi şi o singură zonă recunoscută ca fiind locuită, denumită Edinburgh-ul celor 7 Mări. Această zonă este cunoscută de cei 300 de localnici drept „Aşezarea” şi se află la 2 km deasupra nivelului mării, zonă cunoscută drept Cota Queen Mary.