• Autorităţile locale se pregătesc deja pentru sezonul de iarnă!

V.Stoica

Primăria Sinaia va achiziționa, în această vară, o mașină de întreținere a zăpezii – ratrak, care poate fi și second-hand, pentru ca pârtiile să fie mai bine amenajate în sezonul de iarnă. Costul unui asemenea utilaj specific, estimat de reprezentanții orașului de pe Valea Prahovei, este de circa 570.000 de lei fără TVA.
Conform caietului de sarcini, pentru buna funcționare a domeniului schiabil din Sinaia, este necesară achiziția de mașini de întreținere a zăpezii – ratrak, în prezent pârtiile sinăiene beneficiind de trei astfel de utilaje, care nu sunt însă de ajuns pentru practicarea în condiții bune a sporturilor de iarnă.
Autoritatea contractantă, Primăria Sinaia, intenţionează să achiziţioneze un nou utilaj, pentru întreținerea corespunzătoare a stratului de zăpadă de pe pârtiile de schi. Mașina de întreținere a zăpezii poate fi și second-hand, dar nu mai veche de 4 ani și să aibă maximum 2.500 ore de funcționare. Prețul ofertei va valora 65 de puncte, termenul de livrare – alte 15 puncte, în timp ce punctajul maxim pentru perioada de garanție va fi de 20 de puncte. În funcție de totalul punctelor obținute de ofertanți va fi declarată firma câștigătoare, care va trebui să țină cont de următoarele caracteristici tehnice ale utilajului: capacitate motor – peste 500 CP, traverse din aluminiu și benzi din cauciuc, lungime de lucru – între 5.000 și 6.700 mm (freza și lama), plus roți de ghidare șenile pline.
Furnizorul va fi obligat, printr-o clauză contractuală, să școlarizeze personalul achizitorului care va deservi utilajul, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 10 zile, pe pârtiile domeniului schiabil Sinaia.
Stațiunea Sinaia dispune de cel mai întins domeniu schiabil din România, sporturile de iarnă practicându-se în principal în golul alpin de la Cota 2000, cunoscut sub denumirea de Valea Dorului și Valea Soarelui, precum și pe pârtiile ce fac legătura între Cota 2000 și Cota 1400.