A.M.

Tiff Needell şi Vicky Butler Henderson, de la emisiunea Fifth Gear – dedicată iubitorilor de maşini şi difuzată de postul de televiziune britanic History Channel- filmează, în premieră, la Sinaia. Cei doi au testat traseul pe care se desfăşoară anual etapa din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, iar primarul Vlad Oprea, de la volanul unei Dacia Logan, a concurat cu Tiff Needell (pilot de formula 1 şi prezentator al emisiunii Fith Gear). Emisiunea filmată în aceste zile în staţiunea prahoveană va fi difuzată la toamnă pe postul menţionat, în Marea Britanie, în Europa şi în ţări din Orientul Mijlociu.
Viviane Paxinos, Senior Director al companiei A+E Networks UK, declara, anul trecut, la Bucureşti: „Vom filma un episod din Fifth Gear în România şi suntem foarte entuziasmaţi în legătură cu acest lucru. Vrem să dăm o aromă locală acestui show. Emisiunile cu maşini sunt foarte apreciate şi credem că acest show este perfect pentru a-l aduce în România şi vom filma un episod aici pentru a-l face şi mai atractiv”.
Televiziunea History a fost lansată în Marea Britanie în noiembrie 1995, ajungând în prezent în peste 98 de milioane de case din lume. În România, History este disponibilă în grilele principalilor operatori de telecomunicaţii din România, dar şi în grilele unor cablişti mai mici. A+E Networks UK, un joint venture între A+E Networks şi British Sky Broadcasting (BSkyB), include în portofoliu televiziuni tematice precum History, History HD, Lifetime, Bio, Crime & Investigation Network şi H2.
Acum câţiva ani şi vedetele celebrei emisiuni Top Gear difuzată de BBC au fost în România şi s-au arătat extrem de impresionaţi de Transfăgărăşan – unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.