CFR Călători introduce serviciul de depozitare a bagajelor în gările Sibiu, Alba Iulia şi Sighişoara, ca urmare a numeroaselor cereri primite din partea pasagerilor, a anunţat ieri operatorul feroviar naţional de pasageri. Astfel, persoanele care călătoresc spre aceste destinaţii sau care sunt în tranzit în cele trei staţii de cale ferată au posibilitatea de a-şi lăsa bagajele, contra cost, la biroul de depozitare. Tariful este de 4 lei pentru păstrarea unui bagaj timp de maximum 3 ore.
Pentru o perioadă de timp mai mare de 3 ore (până la ora 24 a zilei următoare celei în care s-a făcut depunerea bagajului), tariful este de 7 lei. „Recomandăm pasagerilor ca bagajele să nu conţină mărfuri perisabile şi să nu fie predate în ambalaje fragile”, se arată într-un comunicat al CFR.
CFR Călători a mai anunţat că acordă reduceri în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul.
Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online.