Poliţiştii din Ploieşti au organizat şi desfăşurat sâmbătă o razie în Oborul Ploieşti. Activităţile s-au desfăşurat în două etape:

– Prima etapă a raziei a început la ora 05:00. Poliţiştii au acţionat pe străzile din imediata apropiere a Oborului Ploieşti, fiind desfăşurate activităţi pentru eliminarea elementelor parazitare – cerşetori, vânzători ambulanţi, precum şi pentru crearea unui mediu civilizat de desfăşurare a activităţilor de comerţ.

– A doua etapă a început la ora 10.30, constituindu-se un dispozitiv de blocare la intrările în incinta oborului, format din lucrători de poliţie rutieră, lucrători de ordine publică şi lucrători de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. În interiorul Oborului au acţionat echipe de control, care au verificat legalitatea desfăşurării actelor de comerţ.

Astfel, în cadrul raziei, au fost verificate 43 de societăţi comerciale, 9 producători agricoli, 46 de autovehicule, 193 de persoane.
În urma controalelor efectuate, oamenii legii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.500 lei.
Totodată, au fost confiscaţi bani – 151 lei, şi bunuri în valoare de 1.500 lei. Au fost confiscate genţi, alcool, cafea, săpunuri, deodorant, detergenţi, 100 kg pepeni.
Poliţiştii rutieri au ridicat 2 certificate de înmatriculare şi 3 plăcuţe de înmatriculare

Exemple infracţiuni constatate
– A fost prins în flagrant C. Mugurel din Ploieşti, care a sustras de pe o tarabă un telefon mobil în valoare de 700 lei. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, bunul sustras fiind recuperat şi predat părţii vătămate.
– A fost depistat T. Codreanu, din Mizil, care conducea un autoturism neînmatriculat. Acestuia i s-a întocmit dosar penal conf. art. 85, alin. 1 din OUG 195/2002.