Potrivit rapoartelor intocmite pana in prezent, in urma cutremurului care a lovit, in data de 11 martie a.c., Coasta de Est a Japoniei, declansand un tsumani cu valuri de peste sapte metri, mii de oameni au decedat, iar alte mii de persoane sunt disparute.
In plus, cutremurul a declansat incendii si a distrus zeci de cladiri, lasand mai mult de 5 milioane de case fara energie electrica si un milion de locuinte fara apa.
Prahovenii care vor sa ajute sinistratii din Japonia pot face donatii prin intermediul Crucii Rosii Romane, care, pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru, a lansat Apelul umanitar de Urgenta intitulat “Ajutor pentru Japonia”. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a unui serviciu de restabilire a legaturilor de familie cu rudele aflate in Japonia.
Sumele colectate vor fi utilizate de catre Crucea Rosie Japoneza pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.
Astfel, toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar – companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale- pot dona sume de bani in conturile Crucii Rosii Romane deschise la BRD – Agentia Piata Romana Bucuresti: RO02BRDE410SV61136934100 LEI si RO33BRDE410SV06871604100 EURO.
De asemenea, pentru donatii online, si pentru serviciul de restabilire a legaturilor de familie, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro.
Anemary GRIGORE