Masurile de austeritate impuse de guvern au scos in strada aproape 2000 de prahoveni. La mitingul de doua ore ce a avut loc in fata Palatului Administrativ au participat salariati ai institutiilor publice, angajatii Postei Romane Prahova, dar si pensionari. Acestia spun ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si diminuarea cu 15 preocente a pensiilor le va afecta si veniturile lor.

Sindicalistii au refuzat sa mai poarte discutii astazi cu prefectul judetului Prahova care este reprezentantul guvernului in teritoriu.
In timpul protestului oamenii au parasit platoul Palatului Administrativ si s-au mutat pe bulevard blocand asftel circulatia. Din acest motiv a fost nevoie de suplimentarea fortelor de ordine care nu stiau cum sa-i scoata pe protestari de pe carosabil.
Protestatarii prezenti astazi la mitingul din centrul Ploiestiului i-au cerut si demisia prefectul Adrian Dobre.

La finalul protestului oamenii au aruncat pe jos cu monezi de 5, 10 si 50 de bani. Protestarii au spus ca maruntisul reprezinta un ajutor pentru guvernanti.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 20:30 sau 23:00.