Meteorologii anunţă vreme în general frumoasă în următoarele zile. Sunt aşteptate, însă şi ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În Bucureşti, vineri temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.
Maine, in Dobrogea, estul Munteniei şi în regiunile nordice vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil și doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. În restul teritoriului, mai ales în cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 32 de grade în sud-est.
In Bucuresti, cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Sambata, valorile termice vor marca o creștere față de ziua precedentă în toate regiunile, iar în sudul și sud-estul țării vremea va deveni călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în regiunile nordice şi în zonele de deal și de munte, iar izolat şi în restul teritoriului. Punctiform vor fi posibile căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.
Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în estul Transilvaniei și 33 de grade în Lunca Dunării.
In Bucuresti,vremea se va încălzi și va deveni călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza, când vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări trecătoare ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 32 de grade.

Duminica, vremea va fi predominant frumoasă și se va menține călduroasă în sudul și sud-estul țării, în timp ce în restul teritoriului valorile diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar treptat, după orele prânzului gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului după-amiaza cu precădere în zonele montane și submontane şi în centrul ţării, iar seara și mai ales în cursul nopții îndeosebi în vest și nord-vest. Punctiform se vor cumula cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade in depresiuni și 35, izolat, in extremitatea de sud.
In Bucuresti, vremea va fi predominant frumoasă și se va menține călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Saptamana viitoare va debuta cu o răcire semnificativă în partea de sud-vest, vest și centru a teritoriului precum și în zonele montane și submontane, unde de altfel vor fi si ploi pe arii din ce in ce mai extinse, ploi ce vor lasa si cantitati mari de apa. În celelalate zone, ramane totusi cald, iar spre seară și mai ales în cursul nopții își vor face apariția aversele cu tunete, fulgere si rafale de vant. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Câmpia de Vest și 34 de grade în sudul Munteniei.
Marti, vremea se va răcori și în regiunile sudice și de sud-est, iar pana la mijlocul saptamanii valorile termice se vor situa în jurul normelor acelei perioade, dar ploile vor continua îndeosebi în sud și la munte, precum si in nord-est.