Primăria Municipiului Ploieşti, prin Casa de Cultură „I.L.Caragiale, anunţă că au început înscrierile pentru Concursul Naţional de Muzică Folk “Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, ediţia a XVII-a, concurs care se va desfăşura în perioada 7-8 octombrie 2016.
Interpreţii sau formaţiile care doresc să participe la concurs îşi pot depune dosarele de înscriere până pe 16 septembrie 2016, urmând ca preselecţiile să aibă loc pe 19 septembrie.
Dosarele de preselecţie vor fi trimise pe adresa Casei de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti (str. Democraţiei, nr. 60-62, etaj 3) înt-un plic A4 cu specificaţia „DOSAR PRESELECŢIE FESTIVALUL CASTANILOR – In memoriam Gabi Dobre – ediţia 2016”şi vor conţine:
– Fişa de înscriere cu toate datele complete, conform modelului anexat, semnată de concurent;
– Curriculum vitae;
– Copie după cartea de identitate;
– Copie carnet de elev/student vizat pe anul în curs sau adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ;
– O declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că este autorul melodiilor înscrise în concurs sau o declaraţie din care să reiasă că are acordul scris al textierilor sau compozitorilor cu care a colaborat la creaţia melodiei pentru utilizarea piesei/pieselor în concurs, exceptând cazul în care textele au fost preluate de la poeţi consacraţi ale căror drepturi de autor au ieşit de sub protecţia organismelor de gestiune colectivă şi actualmente aparţin patrimoniului naţional de creaţie;
– Minimum două înregistrări audio ale creaţiilor propuse în format MP3 (44,100Hz, 16 Bit, Stereo 320Kbp/s), reprezentative pentru concurent, fiind denumite folosind cifre şi majuscule, după modelul următor:
1. Nume prenume interpret – Titlul melodiei
2. Nume prenume interpret – Titlul melodiei
Înregistrările trimise trebuie să conţină vocile concurenţilor implicaţi direct în concurs, fără alte instrumente în afară de cele folosite în cadrul competiţiei, fără voci ale unor terţe persoane. Vocile concurenţilor nu vor fi procesate, mixate sau masterizate din dorinţa de a suna mai bine, scopul competiţei fiind unul de descoperire al talentelor reale.
– Două fotografii artistice clare ale concurentulului.
Piesele pot fi trimise şi on-line, odată cu dosarul de participare, pe adresa de e-mail a festivalului: festivalulcastanilor2014@gmail.com, specificând în subiectul e-mail-ului “DOSAR ÎNSCRIERE FESTIVALUL CASTANILOR 2016”.
Pentru mai multe informaţii puteţi suna la 0244/¬578148 / 0730097668 (secretariat) sau 0726189933 (informaţii despre festival).