Alex Călinoiu

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a confirmat, ieri, că planurile privind achiziţionarea unui tramvai destinat municipiului Ploieşti rămân de actualitate, după ce, la începutul săptămânii, apăruseră informaţii care dădeau de înţeles că acest obiectiv ar fi fost tăiat de pe listă, din cauza costului prea mare. Cumpărarea tramvaiului poate fi făcută în baza unui parteneriat între cele două unităţi administrative, la care autorităţile ploieştene vor avea, foarte probabil, o contribuţie modică.
„Având în vedere actuala situaţie de la Ploieşti, unde bugetul local este concentrat pe acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi a costurilor pentru lucrările la proiectele europene întârziate, noi ne păstrăm deschiderea pentru a aloca fonduri, prin parteneriat, pentru proiectele de modernizare derulate de primărie. Conform procedurii, la acest parteneriat trebuie să contribuie şi Primăria Ploieşti cu o sumă de bani, vom vedea cât poate”, ne-a declarat Radu Ionescu, vicepreşedintele CJ Prahova, care a explicat că achiziţia tramvaiului, despre care s-a tot discutat în ultimele două luni, rămâne printre variantele probabile de parteneriat. „Primăria va decide pentru ce proiecte ne cere sprijinul financiar”, a punctat reprezentantul Consiliului Judeţean.
De altfel, autorităţile ploieştene au avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţii unei companii care fabrică tramvaie, la Arad.
Viceprimarul municipiului, George Pană, a discutat cu aceştia despre costurile şi caracteristicile tehnice ale mijloacelor de transport produse aici. „Am vrut să ştim care sunt costurile la care să ne aşteptăm. Ei ne-au anunţat că o garnitură costă aproximativ 1,1-1,2 milioane de euro, fără TVA. Evident, preţul diferă în funcţie de caracteristici şi de numărul de tramvaie solicitate. În momentul în care vom avea banii necesari, vom demara o licitaţie”, ne-a declarat viceprimarul George Pană, precizând că discuţia de principiu purtată în această săptămână a vizat şi o posibilă înţelegere pe termen lung, pentru achiziţionarea în leasing a mai multor tramvaie.