Petrolul putea, şi chiar merita, să obţină maximum posibil din meciul cu Dinamo. Nu s-a ales, din păcate, nici măcar cu un punct, şi asta pentru că arbitrul Adrian Comănescu a decis să intervină brutal în destinul unui joc ce curgea către un final fericit pentru ploieşteni, validând un gol la o fază în care, cu siguranţă, zece arbitri din zece ar fi dictat fault la portar. Aşa, condusă la acel moment cu 1-0, după reuşita din prima repriză a lui Moussa (20), şi aproape inexistentă în joc, Dinamo a avut şansa să întoarcă soarta meciului, Dorin Rotariu parafând victoria oaspeţilor cu un eurogol marcat cu cinci minute înainte de final.

S-ar putea spune multe despre întâlnirea de pe „Ilie Oană”. În primul rând, faptul că, incontestabil, Petrolul a fost vioara întâi în prima parte a confruntării, punctând prin Moussa (20), atunci când tunisianul a trimis, cu o superbă lovitură de cap, în vinclul din dreapta lui Cerniauskas, dar şi trecând de mai multe ori pe lângă desprindere, la câteva şarje periculoase în suprafaţa de pedeapsă adversă, rămase, din păcate, fără inspiraţia necesară în ultimul moment al fazei.

Apoi, s-ar putea invoca ghinionul, la „bomba” din afara careului expediată de Bucşa (47), balonul lovind butul din dreapta lui Cerniauskas şi refuzând să ricoşeze, fericit, în plasă. Şi, bineînţeles, elementul care a marcat decisiv soarta confruntării: lipsa de reacţie incredibilă a centralului Comănescu, la faza în care Gnohere i-a smuls, efectiv, balonul din braţe lui Pecanha, într-un moment în care portarul „lupilor” avea, fără dubii, controlul mingii. Nici nu mai contează că, pe mai departe, în statistici va figura autogolul lui Tudose (53), răul fusese, deja, comis de omul cu fluierul, iar Dinamo primea şansa să revină, nedrept, în joc.

Ce ar mai fi de adăugat? Că dinamovistul Corbu (69) a respins de pe sau din spatele liniei porţii, cert e că jocul a continuat fără ca arbitrul să intervină, că Rotariu (85) a prins un şut fabulos, înscriind golul de 2-1, sau că, pe final, Marinescu (87) şi Ropotan (90+2) au ratat două ocazii mari, Petrolul nereuşind să obţină nici măcar un punct, la capătul unei partide în care impresia generală a fost aceea a superiorităţii elevilor lui Mihai Stoichiţă.

Din nefericire în clasament rămâne înfrângerea nemeritată, „lupii” nereuşind, nici după această etapă, să reducă din handicapul ce-i separă de formaţiile situate deasupra lor. Următorul meci va fi sâmbătă, de la ora 18.00, pe terenul liderului la zi al Ligii I Orange, Astra Giurgiu.

fcpetrolul.ro