Marţi, 13 octombrie 2015, cu ocazia “Zilei Naţionale a Educaţiei în Penitenciare”, Penitenciarul de Femei Târgşor, prin lucrătorii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, a organizat o vizită în penitenciar a unui grup de elevi de la Şcoala Gimnazială Specială Filipeştii de Pădure,Prahova, însoţiţi de personal didactic.
Astfel, elevii au avut posibilitatea să refacă traseul parcurs de o persoană care intră în detenţie şi să stea de vorbă şi să asculte poveştile de viaţă ale unor persoane condamnate, aflate în custodia unităţii de detenţie.
În cadrul discuţiilor purtate, deţinuţii participanţi au expus celor prezenţi motivele şi contextul comiterii infracţiunilor, precum şi efectele privării de libertate.
Periodic, specialişti din cadrul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul de Femei Târgşor organizează activităţi de informare cu elevii din unităţile de învăţământ prahovene.
Scopul acestor activităţi este sensibilizarea tinerilor în vederea exercitării spiritului civic responsabil şi de prevenire a delicvenţei.