În intervalul 27 – 28 iunie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 34 misiuni, dintre care: 25 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 2 incendii, 2 accidente rutiere, o misiune pentru căutare persoană, 3 alte situaţii de urgenţă şi o misiune de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Luni, 27 iunie a.c., în jurul orei 14.20, un echipaj de pompieri a acţionat cu mijloace specifice pentru a degaja un copac căzut pe partea carosabilă în municipiul Ploieşti, strada Apelor.

Marţi, în jurul orei 02.10, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în municipiul Ploieşti, strada Avântului, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
Forţele de intervenţie au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 02.30.
Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător, au ars aproximativ 10 mp vegetaţie uscată.
Marţi, în jurul orei 05:30, zece pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Sinaia au
intervenit în localitatea Comarnic pentru a căuta un bărbat în vârstă de 18 ani, care a fost dat dispărut de către părinţi. Pompierii militari au căutat şi identificat bărbatul după aproximativ o oră, la o stână din apropierea locului în care a fost dat dispărut.