Pe lângă bilanţurile pe care şi le fac unii, noaptea dintre ani este o noapte specială, în care ne punem toate speranţele pentru un an nou mai bun. Iată ce se spune în popor că ar fi bine să facem.

În noaptea de Anul Nou este bine să ai bani în buzunar, altfel vei avea ghinion tot anul. Tot la capitolul finanţe, este bine să nu ai datorii la sfârşitul anului, altfel vei avea datorii tot anul. Se mai zice că, acel obiect pe care îl ai în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mâna imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieţii tale în anul care vine. Dacă îţi ţii iubitul de mână, îţi va merge bine cu dragostea tot anul, dacă ai în mână un pahar, va fi un an vesel. De asemenea, dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească.

Zgomotul alungă spiritele rele. Tot în noaptea dintre ani este bine să faci mult zgomot ca să alungi toate spiritele rele. La capitolul haine, trebuie să ai ceva de culoare roşie în noaptea de Revelion şi haine noi de 1 ianuarie.

Iar la 12 noaptea este bine să-ţi săruţi iubitul. În prima zi a noului an nu e bine să plângi, altfel vei fi trist tot anul.

Dacă vrei să ai noroc, nu trebuie să arunci nimic din casă în prima zi de An Nou, nici măcar gunoiul. De asemenea, e bine ca cineva să intre în casă în prima zi din Anul Nou, nu să iasă.

E bine să ai pe masa de Crăciun şi de Anul Nou crenguţe de vâsc, care se spune că aduce noroc. Iar dacă agăţi calendarul înainte ca noul an să înceapă, vei avea ghinion. Dacă vrei să-ţi meargă bine în carieră este bine să faci ceva care are legătură directă cu serviciul în prima zi a noului an pentru ca acesta să meargă bine în Anul Nou.

Nu e bine ca între Crăciun şi Anul Nou să se tricoteze, să se coasă şi să se spele rufele. De asemenea, nu este bine să speli în prima zi a Noului An şi trebuie să ai curăţenie în casă.

Dacă eşti nemăritată, trebuie să împrumuţi o verighetă şi să o porţi de Anul Nou pe al treilea deget de la mâna stângă. Aşa îl vei visa pe viitorul soţ. De asemenea, acelaşi vis va apărea dacă tai o frânghie deasupra pernei când mergi la culcare, de Anul Nou.