Foarte mulţi români au profitat de ocazie şi şi-au luat concediu încă de vineri, astfel încât acest weekend va avea patru zile, însă puţini dintre aceştia şi-l vor petrece acasă, informează România TV. Astfel, hotelierii aşteaptă pentru 1 decembrie în acest an cu 30% mai mulţi turişti faţă de anul trecut.

Hotelurile de pe Valea Prahovei sunt ocupate aproape în totalitate, chiar dacă preţurile sunt relativ piperate. Spre exemplu, un sejur de 3 zile într-un hotel de 3 stele din Predeal, cu mic dejun şi cină tradiţională, precum şi muzică live costă 649 de lei. În cadrul acestui pachet sunt incluse şi 2 şedinţe de masaj la centrul SPA al hotelului.

O altă destinaţie căutată este Bucovina, unde de abia dacă se mai găsesc locuri de cazare. Pentru un sejur de 3 nopţi la pensiune, cu turul mănăstirilor din zonă şi cu obiceiurile tradiţionale bucovinene trebuie să scoateţi din buzunar între 700 şi 800 de lei.

Şi în Alba Iulia hotelierii au anunţat un grad de ocupare de peste 90%. Cei care vor petrece Ziua Naţională a României în oraşul Unirii Principatelor Române vor avea parte de parada militară, defilare cu steaguri tricolere de mari dimensiuni şi nenumărate spectacole.