În perioada 02 octombrie – 20 noiembrie 2014, Centralul CFR Călători și cele 8 sucursale din București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța au derulat pe întreaga reţea de cale ferată o serie de acţiuni de control de amploare în cadrul campaniei de îmbunătăţire a calităţii călătoriei cu trenul.

Organizate în colaborare cu Poliția Transporturi Feroviare (TF) și cu participarea a numeroși reprezentanți din partea mass media centrale și locale, acțiunile de control au vizat depistarea călătorilor fără bilet precum şi evaluarea modului în care personalul de tren şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Echipele de control au verificat în această perioadă peste 50 de trenuri Regio și InterRegio, în care călătoreau peste 15000 de pasageri. Au fost eliberate 1008 de bilete cu suprataxă pentru pasagerii care călătoreau în ilegalitate. Totodată au fost emise procese verbale de contravenție pentru 23 de pasageri care nu au achitat în tren valoarea biletelor cu suprataxă.

CFR Călători mulțumeşte tuturor pasagerilor care își cumpără bilet/abonament şi îi asigură pe aceştia că sumele încasate din vânzarea de bilete sunt direcţionate cu prioritate către programe de întreţinere şi modernizare a materialului rulant în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de călătorie.

Mulțumim presei pentru susținerea efortului nostru de a informa corect și de a sensibiliza publicul cu privire la consecințele grave ale neplății călătoriei cu trenurile publice. Prezența dumneavoastră la acțiunile noastre de control poate contribui decisiv la descurajarea călătoriei frauduloase.

CFR Călători apreciază în mod deosebit parteneriatul cu Poliția TF în colaborare cu care intenționează să continue aceste acțiuni de control și în perioada următoare.