N.D.

După ce, la începutul acestei săptămâni, a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare de la Centrul de recuperare pentru persoane cu dizabilităţi Urlaţi, acum două zile, la Nedelea, comuna Ariceştii Rahtivani, a fost organizată conferinţa ce a marcat finalizarea proiectului „Reabilitarea/modernizarea şi echiparea specifică a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap”.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cele 135 de persoane găzduite în centrul de la Nedelea, care vor avea parte de servicii de calitate, în timp ce personalul instituţiei va putea oferi serviciile specifice – de îngrijire, asistenţă, supraveghere, terapie şi tratament – într-un spaţiu corespunzător standardelor de calitate. Lucrările au vizat asigurarea unor spaţii suficiente, accesibile, funcţionale, sigure, confortabile, în concordanţă cu cerinţele generale şi individuale ale beneficiarilor, dar şi diversificarea serviciilor şi a activităţilor de care beneficiază aceştia. Valoarea totală a proiectului a fost de 10.489.428,75 lei , fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
La acest eveniment au participat reprezentanţi din conducerea Consiliului Judeţean Prahova, dar şi aleşi judeţeni, aceştia deplasându-se şi la Filipeştii de Târg, unde au dorit să vadă care este stadiul lucrărilor la un alt centru aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. Este vorba despre Centrul de Plasament din localitatea menţionată, unde au loc lucrări de modernizare atât la sediul instituţiei, cât şi la reţele şi utilităţi. În acest ultim caz, proiectul are o valoare de 3.956.378, 44 lei şi este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. Investiţiile ce se vor realiza vizează creşterea gradului de rezistenţă şi de stabilitate a sediului centrului, reabilitarea şi modernizarea clădirilor şi a reţelelor de utilităţi precum şi asigurarea facilităţilor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, se are în vedere şi diversificarea serviciilor destinate recuperării şi implicării active a copiilor de vârstă şcolară cu cerinţe educative speciale. Lucrarea este în termen şi se execută în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, având termen de finalizare data de 23.11.2014.