73% dintre alegătorii cu drept de vot din regiunea Muntenia consideră că Victor Ponta a fost mai bun decât Klaus Iohannis în prima confruntare dintre cei doi, de la Realitatea TV, se arată într-un sondaj de opinie realizat de CSCI.
Înfrângerea lui lohannis a fost confirmată şi în celelalte regiuni ale ţării. În Moldova, 77% dintre repondenţi au spus că Ponta a fost mai bun ca lohannis, în timp ce în Transilvania 58% dintre alegători au aceeaşi opinie.
La nivel naţional, 70% dintre repondenţii sondajului CSCI au apreciat că Victor Ponta a dominat în prima dezbatere cu Klaus lohannis.

Degringoladă în tabăra lui lohannis: majoritatea votanţilor săi spun că Ponta a fost mai bun

lohannis a fost văzut ca un învins în prima confruntare cu Ponta şi de majoritatea votanţilor săi. Astfel, 55% dintre cei care au declarat că ar vota cu Klaus lohannis, au spus că acesta a fost clar dominat de contra-candidatul său în dezbaterea televizată de la Realitatea TV.
Acest rezultat denotă practic starea de spirit din rândul activiştilor ACL, care au lucrat pentru lohannis în campania electorală şi care îşi văd acum toată munca zădărnicită de prestaţia favoritului lor.

Nehotărâţii l-au văzut mai bun pe Victor Ponta

Victor Ponta este perceput ca marele câştigător al confruntării de la Realitatea TV şi în rândul alegătorilor indecişi, care nu aveau o opţiune clară la începutul dezbaterii.

Cine domină dezbaterea electorală de la Realitatea TV?

65% dintre aceştia au spus că Victor Ponta a fost mai bun în confruntarea cu Klaus lohannis, opinie care i-ar putea determina să voteze în cele din urmă cu candidatul social-democrat.
În esenţă, convingerea nehotărâţilor reprezenta principala miză a dezbaterilor televizate, întrucât cel care convinge mai mulţi alegători din această categorie îşi poate asigura victoria în scrutinul din 16 noiembrie. Sondajul a fost realizat de CSCI, la comanda Fundaţiei Multimedia, în data de 11 noiembrie, pe un eşantion naţional de 800 de persoane cu drept de vot, care au urmărit dezbaterea de la Realitatea TV. Interviurile au fost aplicate prin metoda CATI. Marja de eroare este de ±3,5%, la un nivel de probabilitate de 0,95.