Cânepa este o subspecie de Cannabis sativa, dar nu e marijuana, acel amestec de plante care poate avea efect euforic sau halucinogen. De obicei, este folosită în industria textilă, dar proprietățile hrănitoare ale semințelor de cânepă nu trebuie ignorate. Dacă ești preocupată de un stil de viață sănătos, semințele de cânepă nu ar trebui să-ți lipsească din casă.

Semințele de cânepa sunt unele dintre cele mai benefice alimente și au fost o sursă importantă de hrană în decursul a mii de ani. Asocierea cu consumul de marijuana a dus însă la dispariția treptată a cultivării acestei plante. Cu greu, mai rezistă unele plantații, pe suprafețe mici.

În alimentație, semințele de cânepă pot fi consumate decorticate, ca pudră proteică sau ca făină, ori ca ulei presat la rece sau lapte de cânepă. Ele pot fi adăugate în salate, musli, în pâine sau alte aluaturi, în rețete de paste și orez. Semințele de cânepă intră în categoria nucilor sau a semințelor oleaginoase. Gustul lor este plăcut, cu iz de nucă, putând fi consumate și simple.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .