Principesa Mostenitoarea Margareta a oferit distinctii regale mai multor personalitati din lumea artistica, cea culturala sau bisericeasca.
Evenimentul a fost organizat cu ocazia zilei de nastere a Majestatii Sale Regele Mihai, care implineste 93 de ani, sambata, 25 octombrie.
Jessica Douglas Home, presedinta si fondatoarea fundatiei de suflet a Printului Charles – Mihai Eminescu Trust – a primit disctinctia regala pentru implicarea in pastrarea patrimoniului cultural din Transilvania.
Jessica: „Sunt foarte fericita sa fiu aici, cred ca sunt singura britanica, singura persoana din Vest care se afla aici, ceea ce ma face sa ma simt si mai onorata. Am cea mai frumoasa medalie aici si o voi purta cu mandrie.”
Printre cei decorati s-au numarat si cantaretele de muzica populara Sofia Vicoveanca si Maria Ciobanu, care au primit „Coroana Romaniei in grad de cavaler”.
Actritelor Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu Botez li s-a oferit distinctia „Coroana Romaniei in grad de ofiter”.
Dupa ceremonie, oaspetii au fost invitati la un dineu, in onoarea Majestatii Sale Regele Mihai. Ceremoniile organizate cu ocazia zilei de nastere a Majestatii Sale Regele Mihai vor continua si sambata, la Ateneul Roman, cu un concert caritabil.