V. Stoica

Timp de trei zile, comuna prahoveană Valea Călugărească este, din nou, „Capitala Vinului”! Începând de ieri şi până mâine seară, la Valea Călugărească se desfăşoară cea de-a XIII-a ediţie a renumitei şi deja tradiţionalei „Sărbători a Vinului”. În parcul de agrement al localităţii, au venit producători de vinuri din întreaga ţară, care, alături de artişti consacraţi şi de bucate tradiţionale româneşti, atrag vizitatori din tot judeţul Prahova şi nu numai.
După ce, ieri, a avut loc deschiderea oficială a marii sărbători bahice, astăzi va avea loc un concurs de vinuri la Muzeul “Crama 1777”, la care se poate înscrie orice producător particular de vinuri. Tot astăzi va avea loc şi Simpozionul Naţional al Radioamatorilor.
Mâine, în ultima zi a evenimentului, vor fi decernate premiile pentru concursul de vinuri şi, ca de fiecare dată, închiderea sărbătorii se va face în jurul orei 21:00, cu un foc de artificii.
Astăzi, în cea de-a doua zi a Sărbătorii Vinului, Muzeul “Crama 1777” va fi gazda concursului de vinuri, ediţia 2014. Concursul va fi jurizat de o comisie formată din cinci degustători, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, iar pentru evaluarea vinurilor se va utiliza o fişă de degustare cu punctaj de la 0 la 100. Nota finală a fiecărui vin se va calcula ca fiind media aritmetică dintre note, după eliminarea notelor extreme. La distincţii se vor atribui medalia de aur, de argint, bronz, diplomă de onoare şi diplomă de participare, ce vor fi acordate mâine, în ultima zi a sărbătorii.