C. D.

În perioada imediat următoare se anunţă schimbări la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova, după ce mai multe posturi de conducere au fost scoase la concurs.
Astfel, recent, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a scos la concurs postul vacant de director executiv – Direcţia Relaţii Contractuale – al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova. Anunţul a fost postat pe site-ul ANFP şi, potrivit acestuia, concursul pentru ocuparea funcţiei vacante de conducere la CAS Prahova a fost programat pentru data de 14 octombrie a.c., la ora 10.00, urmând a fi susţinut în Bucureşti, la sediul ANFP. Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, partea a III – a, tot la sediul ANFP. În ceea ce priveşte condiţiile de participare, candidaţii trebuie să aibă o vechime de minimum trei ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, să prezinte copii de pe rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii doi ani, iar pe lângă copiile de pe actele de studii este nevoie şi de adeverinţă care să ateste starea de sănătate şi de declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţă care să ateste că nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică.
De asemenea, tot luna aceasta, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs şi postul de preşedinte director general al CAS Prahova, concurs ce urmează să aibă loc pe data de 30 septembrie – proba scrisă şi, ulterior, în decurs de cinci zile de la această dată, fiind programată proba orală (interviul). S-au înscris în cursa pentru conducerea CAS doi candidaţi – actualul preşedinte director general interimar, ec. Simona Mihai (care este angajat al CAS Prahova din anul 2001, din 2011 deţinând funcţia de auditor superior în cadrul Compartimentului Audit Public Intern al CAS Prahova) şi ec. Gheorghe Alexandru, care a mai deţinut funcţia respectivă în perioada 1.11.2000 – 21.02.2008.
Reamintim că actualul preşedinte director general interimar Simona Mihai a fost numită în postul respectiv cu delegaţie de către CNAS, începând cu data de 1 iunie 2014, după ce Elena Cătălina Radu (care a ocupat această funcţie din luna februarie 2013 şi până la finalul lunii mai 2014, în urma câştigării concursului pe post) şi-a înaintat demisia.