Petre Apostol

În perioada 4-8 septembrie, la Sala Sporturilor „Milos Mrdic”, din Trebinje (Bosnia şi Herţegovina), au avut loc Campionatele Balcanice de judo pentru seniori. Din delegaţia României care a luat parte la această ediţie a competiţiei din Balcani au făcut parte şi trei sportivi de la CSM Ploieşti, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Savu (coordonatorul secţiei) şi Mihai Trandafirescu: Adriana Vlădoiu, Andrei Căpăţână şi Alexandra Stere (în foto, de la stânga la dreapta).
În cadrul concursului individual, programat în prima zi a campionatelor, cele două judoka ploieştene au reuşit să câştige medaliile de argint, Adriana Vlădoiu la categoria 63 kg, repetând performanţa de anul trecut, iar Alexandra Stere la categoria 52 kg. Andrei Căpăţână a ratat podiumul, situându-se pe locul al cincilea la categoria 66 kg.
În a doua zi a întrecerilor s-a disputat proba pe echipe, toţi cei trei sportivi ploieşteni fiind incluşi în formaţiile României. Alături de ţara noastră, au mai intrat în concurs reprezentativele Bosniei şi Herţegovinei, Serbiei, Muntenegrului şi Turciei.
Cu Andrei Căpăţână în alcătuire, echipa României a obţinut calificarea în finală, după ce a învins, pe rând, formaţiile Turciei, Muntenegrului şi Bosniei şi Herţegovinei, care, ulterior, a câştigat medaliile de bronz. Reprezentativa tricoloră a devenit campioană balcanică, după ce a învins, în ultimul act, selecţionata Serbiei.
În competiţia feminină, cu Adriana Vlădoiu şi Alexandra Stere în componenţă, echipa României a obţinut medaliile de bronz, câştigând disputele cu Turcia şi Muntenegru, dar pierzând cu Serbia şi Bosnia şi Herţegovina, ocupantele primelor două poziţii.
La competiţie au participat, în total, 87 de sportivi din opt ţări (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia şi România), delegaţia tricoloră câştigând 12 medalii la individual (două de aur, trei de argint şi şapte de bronz) şi două în concursul pe echipe (aur şi bronz).