C. Dumitru

Pe 29 iulie 2014, seara, un cetăţean a observat cadavrul unui bărbat care plutea pe suprafaţa lacului de la Barajul Paltinu (comuna Valea Doftanei), aşa că a sunat imediat la „112”. Chemaţi de urgenţă la faţa locului, pompierii au reuşit să scoată cadavrul la mal, în pofida vremii potrivnice. Ulterior, poliţiştii aveau să afle că cel decedat este câmpineanul Cenuşă Adrian-Mugurel, în vârstă de 44 de ani, de profesie inginer, întrucât avea asupra sa actul de identitate. Bărbatul fusese dat dispărut de la domiciliu, de către oamenii legii, din data de 21 iulie 2014. Pe lângă buletin, poliţiştii au mai descoperit în buzunarele bărbatului decedat şi o sumă de bani, iar la mână purta un ceas destul de scump. În momentul dispariţiei de la domiciliu, Cenuşă Adrian-Mugurel era îmbrăcat cu pantaloni de culoare închisă, cămaşă albă cu mâneci scurte şi era încălţat cu pantofi maro. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru “moarte suspectă”.
După cum ne-a precizat
subinspectorul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IPJ Prahova, tot pe 29 iulie 2014, o femeie din comuna Valea Doftanei a anunţat, prin „112”, că într-un canal colector din punctul “La Negraşi 2”, a descoperit corpul neînsufleţit al unui bărbat în etate de circa 70 de ani. Din primele cercetări, anchetatorii merg pe varianta sinuciderii, însă, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului, cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti. Acesta ar mai fi avut, spun localnicii, o tentativă de sinucidere, cu circa o lună în urmă.
Cazul de mai sus nu este, nici pe departe, unul singular, numai în perioada 14- 22 iulie a.c., în judeţul nostru înregitrându-se, aşa cum am mai scris, cinci sinucideri.