Petre Apostol

În afară de medaliile cucerite de cicliştii petrolişti Marian Frunzeanu (bronz la elite) şi Valentin Pleşea (argint la U23), la proba de fond a Campionatului naţional ce s-a desfăşurat în Prahova au mai punctat încă trei reprezentanţi ploieşteni.
Astfel, în proba senioarelor, care a avut loc pe distanţa de 98 km, pe traseul Boldeşti-Scăeni – Seciu – Bucov, eleva antrenorului Constantin Ciocan, de la CS Petrolul Ploieşti, Irina Dumitru (în foto), a sosit pe locul al treilea, cu timpul de 3.17,03 ore. În faţa tinerei sportive prahovene de 21 de ani s-au situat Nicoleta Rolea (3.12,33 ore), care concurează pentru o echipă continentală din Franţa – Big Mat Auber 93, şi Beata Piringer (3.14,09 ore), de la CS Mureşul.
Pentru Irina Dumitru aceasta este a doua medalie de bronz obţinută la campionat, după cea câştigată la contratimp individual.
În concursul feminin, dar la junioare, Andreea Ciolacu, de la CS Conpet Ploieşti, a cucerit medalia de argint. Eleva antrenorului Cornel Popa a străbătut cei 50 km programaţi în 2.05,07 ore, sosind în urma sportivei de la CS Olimpia Bucureşti, Miriam Stan (2.03,25 ore).
Astfel, Andreea şi-a trecut în palmares cel de-al doilea titlu de vicecampioană, după cel obţinut la contratimp individual.
Pentru CS Conpet a mai punctat un sportiv, la categoria cadeţi, Dumitrescu Gerhard sosind pe locul al treilea. Ciclistul ploieştean a parcurs cei 50 km ai probei în 1.36,17 ore, sosind la 20 de secunde de învingător, Dan Cristea (Torpedo Zărneşti), şi la 17 secunde de al doilea clasat, Jozsef Malnasi (CS Mureşul).
De remarcat că pentru sportivii de la CS Conpet acesta este primul Campionat naţional pe şosea la care au luat parte.