Adrian BRAD

“Aceasta va rămâne, cu siguranţă, în istoria Consiliului Local Câmpina drept cea mai scurtă şedinţă”, avea să rostească Florin Frăţilă, preşedintele ultimei şedinţe ordinare a aleşilor electoratului câmpinean. Şedinţele ordinare (dar, de multe ori, şi cele extraordinare) ale legislativului câmpinean sunt exagerat de lungi, consilierilor municipali plăcându-le teribil dezbaterile nesfârşite, chiar pe marginea unor proiecte de hotărâri lipsite de importanţă. Chiar şi în perioadele în care şedinţele aleşilor locali nu erau înregistrate pentru a fi difuzate de televiziunile locale, tot durau cel puţin câteva ore. De bună seamă, reprezentanţii partidelor din miniparlamentul câmpinean sunt extrem de pătimaşi atunci când fac politică.
Fiindcă, atunci când se contrează şi se ciondănesc cu o energie demnă de o cauză mai bună, în timpul unor discuţii interminabile, ei nu fac administraţie, ci politică! Rezolvarea unor probleme administrative de interes public general se poate face într-un timp rezonabil, care nu este deloc preferatul consilierilor câmpineni. Cu toate acestea, ultima lor şedinţă a durat, ca prin minune, 27 de minute, ceea ce l-a făcut pe preşedintele adunării să facă afirmaţia de mai sus. Alianţa PNL – PDL a funcţionat pe tăcute, dar eficient, spre dezamăgirea şi supărarea consilierilor social-democraţi, ajunşi în opoziţie, care se simt acum marginalizaţi, mai ales că au cedat, de bună voie, un loc foştilor colegi liberali din defuncta alianţă USL.
“Dacă nu am fi fost înţelegători şi dispuşi la compromisuri pentru a păstra vie alianţa USL, dorită cu o covârşitoare majoritate de către electorat, am fi avut noi cinci consilieri, iar liberalii numai trei. Majoritatea actuală a celor şapte consilieri democrat-liberali şi a celor trei consilieri liberali tot s-ar fi putut face, dar funcţionarea ei ar fi fost extrem de fragilă. Ca să nu mai spun că dacă ar fi mers singuri în alegeri, liberalii nu ar fi scos mai mult de doi consilieri, aşa cum s-a întâmplat în fiecare dintre ultimele patru mandate”, discutau între ei, nemulţumiţi, doi consilieri social-democraţi, la sfârşitul celei mai scurte şedinţe din istoria Consiliului Local Câmpina.