Petre Apostol

Săptămâna trecută, a avut loc ediția a XV-a a Turului Dobrogei, la care au participat sportivi de la nouă cluburi din țară și reprezentanți din Republica Moldova. Printre concurenți au fost prezenți și trei cicliști de la CS Petrolul Ploiești, antrenați de Constantin Ciocan: Nicolae Țintea, Alexandru Poenaru, Valentin Pleșea. Aceștia au fost însoțiți de Gabriel Poenaru și Nicușor Panaitescu, cel din urmă concurând pentru CS Petrolul la amatori.
Întrecerea a cuprins cinci etape desfășurate în patru zile. S-a început cu un prolog, reprezentând contratimp individual de 5 km, la care Valentin Pleșea a sosit la 10 secunde de învingător, Zoltan Sipoș (Dinamo-Mazicon).
Prima etapă a constat într-o probă de fond, de 80 km, care s-a decis în urma unei evadări de șase sportivi, câștigată de Alexandru Stancu (BikeXpert), iar la finalul primei zile Valentin Pleșea îmbrăca tricoul galben, al liderului. Etapa a doua (fond, 130 km) i-a revenit lui Sipos, la sprint, dar ciclistul ploieștean a reușit să-și păstreze tricoul galben, la fel ca și în penultima rundă (fond, 120 km), câștigată de Eduard Grosu (Vini Fantini-Nippo-De Rosa), care se pregătește pentru Turul Sloveniei.
În ultima zi s-a desfășurat o rundă de circuit, de 70 km, în centrul orașului Constanța. Grosu s-a impus și de această dată, iar Pleșea, ajutat de Țintea și Poenaru, s-a menținut în frunte, adjudecându-și victoria la general, cu timpul de 9 minute, 24 de secunde şi 36 de sutimi. Acesta a fost urmat, pe podium, de moldoveanul Evghenii Berezuțchi, sportiv legitimat la CS Bilal 2000 Constanţa (la 18 secunde), şi Norbert Szabo, de la CS Dinamo (la 19 secunde).