V. Stoica

Marți, la Muzeul ”Casa de târgoveț de sec.XVIII-XIX Hagi Prodan” din Ploiești, un cerc pedagogic al profesorilor de limba și literatura română s-a transformat într-un adevărat spectacol. Organizatorii, profesorii Adina Angelescu și Adriana Medințu, de la Școala Gimnazială “Ioan Grigorescu” din Ploiești și Andreea Tănăsescu, de la Școala Gimnazială Corlătești, au reușit să îmbine armonios dragostea pentru limba română și pentru dansurile populare tradiționale. Spiritul Cercului pedagogic nr. 2 (al cărui coordonator este prof. Alina Arion) au fost membrii ansamblului “Mugurii Prahovei” (foto), de la școala din Corlătești, care, în coregrafia prof. Sorin Petre, de la Palatul Copiilor din Ploiești, au interpretat dansuri populare specifice zonei Munteniei.
De altfel, programul cercului de limba română, care a fost o invitație la șezătoare, a cuprins, pe lângă dansurile populare, momente specifice vieții la țară, elevii intrând în jocul proverbelor, al zicătorilor și al ghicitorilor.
În finalul evenimentului, elevii au putut admira exponate provenite de la Centrul Cultural Dromichete din comuna Ciorani și au vizitat Muzeul ”Casa de târgoveț de sec.XVIII-XIX Hagi Prodan”, gazda cercului pedagogic.