Ana M.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe site-ul https://euro200.edu.ro/lista solicitanţilor eligibili pentru Programul social „Euro 200”, prin care tinerii săraci – elevi sau studenţi cu vârste de maximum 26 de ani- pot cumpăra calculatoare cu ajutor din partea statului.
Din Prahova se înregistrează un număr de 272 de cereri eligibile, numai din partea elevilor, din localităţi precum Măgureni, Valea Plopului, Ploieşti, Filipeştii de Pădure, Starchiojd, Şotriile, Dumbrăveşti etc.
Conform legii, ajutorul se aprobă doar solicitanţilor care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie şi care nu au un calculator. Ei vor primi câte un bon valoric de 200 de euro ce va fi utilizat numai în scopul achiziţionării unui computer. La nivel naţional s-au înregistrat peste 15.000 de cereri pentru aceste bonuri valorice, din partea elevilor şi a studenţilor. Astăzi, 3 iunie, va fi afişată în fiecare unitate de învăţământ lista beneficiarilor, iar până pe 5 iunie vor fi înregistrate eventualele contestaţii. Bonurile valorice vor fi eliberate solicitanţilor eligibili de către secretariatul unităţilor de învăţământ în perioada 24 iunie-30 iulie, iar calculatoarele vor putea fi achiziţionate doar în perioada 24 iunie –
31 august 2014.