Emoţii mari pentru elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, care au susţinut simularea la examenul de bacalaureat 2014. Astazi, 14 martie, se afişează notele la simulare.

Între 3 martie şi 9 martie, elevii de clasa a XII-a au susţinut simularea la Limba Română, Limba maternă, Matematică sau Istorie şi la proba la alegere a profilului. Astazi, liceeni vor afla ce note au obţinut la simulare. Ministerul Educaţiei a hotărât ca testările de la simularea bacalaureatului să nu fie trecute în catalog.

La probele din vară, elevii de clasa a XII-a vor primi subiecte din toată materia parcursă, spre deosebire de simulare, unde subiectele au acoperit doar materia acoperită până la data susţinerii probelor.

În anul 2013, după centralizarea tuturor datelor de la judeţe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferenţiate în concordanţă cu programa şcolară şi cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii vor primi tot subiecte diferenţiate în funcţie de profil.