Ieri, directorul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Ionuţ Pană, a anunţat, în mod oficial, debutul activităţii secţiei de înot, alături de acesta fiind prezente şi cele două antrenoare ale grupării – Tamara Costache şi Carmen Herea.
Având două „legende” ale înotului ploieştean în stafful tehnic, clubul ploieştean îşi propune să atragă cât mai mulţi copii către nataţie, pentru a avea o bază de selecţie numeroasă în vederea descoperirii sportivilor cu înclinaţie spre sportul de performanţă.
„Suntem fericiţi că lansăm această secţie, având alături două mari campioane. Anul acesta va fi destinat pentru selecţie şi iniţiere, iar de anul viitor vom începe participarea şi la competiţii naţionale. Vom încerca, de asemenea, formarea unei clase cu profil de înot la una dintre şcolile din Ploieşti”, a menţionat directorul CSM, Ionuţ Pană.
Despre modul de funcţionare a secţiei, la început, campioana mondială din 1986, Tamara Costache, a declarat: „Vrem să realizăm parteneriate cu cât mai multe şcoli nu numai din Ploieşti, ci şi din judeţ. Îi aşteptăm pe copii să vină la bazin. Dar, trebuie să anunţăm că ne vom baza strict pe sportul de performanţă. Vom merge în şcoli să prezentăm acest proiect şi sperăm să primim un răspuns pozitiv”.
Înscrierea şi cursurile secţiei de înot de la CSM Ploieşti vor fi gratuite şi se pot înscrie, în principiu, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani. Cei interesaţi să-şi înscrie copiii o pot face în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, între orele 17-18, la bazinul Vega din Ploieşti, acolo unde îşi va desfăşura activitatea secţia clubului municipal.
„Pot veni şi copii mai mari, dar cu calităţi deosebite. Vom selecta doar copiii care credem că pot ajunge la înotul de performanţă. Avem sprijinul clubului şi al primăriei şi sperăm că vom avea şi pe cel al şcolilor. Pornim de la zero şi ne dorim să ajungem pe linia de plutire. Ceea ce căutăm sunt copii care trebuie să dea dovadă de voinţă, perseverenţă şi de calităţi fizice, şi sunt sigură că vom găsi aşa ceva”, a mai adăugat şi campioana europeană din 2000 – Carmen Herea.
Petre APOSTOL