In Sinaia, zăpada consistentă căzută în ultima perioadă a relansat sezonul de schi care se va încheia tocmai la finalul lunii mai. Turiştii sosiţi în aceste zile la munte au fost încântaţi de peisajul hibernal dar mai ales de pârtiile care au un strat consistent de zăpadă.
Amatorii sporturilor de iarnă aflaţi astăzi pe Pârtia Nouă din Sinaia, au fost mai mult decât încântaţi de starea acesteia şi spun că aşteptau cu nerăbdare să ajungă la munte.
Şi cei mici au profitat de faptul că şcolile au fost închise si au ales sa vina în tabără la schi.
Staţiunea Sinaia oferă iarna cel mai bun schi de altitudine din România. Datorită crestelor de peste 2000 de metri, domeniul schiabil cuprinde în total 13 pârtii: Valea Soarelui, Valea Sorelui – pe firul văii, Lăptici, Valea Dorului – variantă, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Drumul de Vară, Carp, Papagal, Târle şi Pârtia Nouă, care leagă Cota 1400 de Telegondolă. Pârtiile sunt destinate tuturor categoriilor de schiori, de la începători la experţi, şi sunt deservite de 5 instalaţii: telecabina, telegondola şi 3 telescaune. Autorităţile locale au amenajat noi posibilităţi de distracţie pe pârtiile din zonă.
Preţurile pentru accesul la instalaţiile de transport pe cablu, nu au fost deocamdată majorate faţă de cele practicate anul trecut.