 Între orele 6 și 9, pe raza orașului Slănic și a localităţilor Vărbilău și Poiana Vărbilău, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au executat o acțiune pe D.J. 102, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente de circulație. Cu această ocazie, polițiștii au controlat 159 de autovehicule, 131 dintre șoferii opriți fiind testați alcoolscop. Pe parcursul acestei acțiuni s-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.450 lei. De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.
După-amiază, în intervalul orar 16 și 19, polițiști din cadrul aceluiași serviciu au desfășurat o acțiune similară și pe principalele artere rutiere din municipiul Ploiești, cu scopul de a-i determina pe participanții la trafic să respecte regulile de circulație. Cu această ocazie, au controlat 111 autovehicule și au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale.

 Tot în Ploiești, Biroul Rutier al Poliției Municipale a organizat trei acțiuni punctuale pe linia neacordării priorității de trecere pietonilor care au acest drept; pe linia combaterii abaterilor comise de către persoanele care efectuează transport de persoane în regim de taxi, precum și pe linia depistării și sancționării neregulilor privind transportul de mărfuri și persoane. Au fost aplicate 60 de sancțiuni, dintre care 12 pentru neacordare de prioritate pietonilor și 15 aplicate taximetriștilor. Totodată, polițiștii au reținut 14 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

 Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi din cadrul I.T.R.S.V. Ploieşti şi ai Direcţiei Silvice Prahova, au efectuat un control în pădurea .

administrată de Ocolul Silvic Câmpina, în care o societate din localitatea Valea Doftanei exploata masă lemnoasă.
Cu această ocazie, au fost identificate 24 de cioate provenite din tăierea ilegală de arbori din specia fag, cu diametre cuprinse între 10 şi 40 cm.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 108 şi 110 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic.

 Și polițiștii din cadrul Secției nr. 4 din Ploiești, împreună cu colegii din cadrul celorlalte secţii din municipiu, au organizat o acțiune în zona Gării de Sud, având ca scop prevenirea faptelor de vagabondaj și cerșetorie, combaterea faptelor de comerț ilicit și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră.
Astfel, au fost controlate 8 societăți comerciale și 12 autovehicule, au fost legitimate 41 de persoane (dintre care 6 avertizate), pe parcursul acțiunii fiind aplicate 14 sancțiuni, în valoare de 3.280 lei.

 Pe raza comunelor Olari şi Puchenii Mari, polițiștii din cadrul Secţiei Rurale nr. 9 Puchenii Mari au organizat o acţiune rutieră, prilej cu care au controlat 15 autovehicule, au legitimat 22 de persoane, au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.630 lei și au confiscat 837 kg legume şi fructe, precum și 1,93 m.c. lemn de carpen.

 Între orele 15.30 și 18, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Câmpina au organizat şi executat o acţiune rutieră pe raza comunelor Şotrile, Cornu şi Telega. În acest sens, au legitimat 59 de persoane și au controlat 52 de autovehicule, la finalul acțiunii fiind constatate 15 contravenții, sancționate cu amenzi în valoare de 7.570 lei. Cu aceeași ocazie, au confiscat 0,5 m.c. material lemnos, transportat fără documente legale, și au reținut un permis de conducere pentru alcool.