Printr-o adresă primită de compania SC SONIMPEX SERV COM SRL, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a anunțat începerea la data de 10 septembrie 2012 a urmăririi penale împotriva reprezentanților SC LIDL DISCOUNT ROMANIA SRL, potrivit unui comunicat de presă emis de compania Sonimpex Serv Com SRL, producătorul cunoscutului magiun de Topoloveni.

Firma românească are o dispută cu Lidl pe marginea comercializării unui produs, sub brandul Sympathica, pe care Lidl l-a vândut sub numele de „magiun”. Autorităţiler sanitar-veterinare su sesizat însă că produsul era făcut în Polonia din piure de prune concentrat.

„În adresă se menționează că dosarul penal nr. 920/P/2012 a fost trimis la data de 10.09.2012 la I.P.J. Prahova – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în vederea efectuării de cercetări față de reprezentanții SC LIDL DISCOUNT ROMANIA SRL, cu sediul in Nedelea, jud. Prahova, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 289 Cod Penal, art. 291 Cod Penal, art. 215 Cod Penal și art. 5 al. 1, lit. b din Legea 11/1991” se arată în comunicatul firmei româneşti.

www.economica.net