In perioada 17 – 19 mai 2012, sectia de Gimnastica Ritmica a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti organizeaza Turneul International de Gimnastica Ritmica „Spring Cup”, eveniment inscris in Calendarul Federatiei Internationale de Gimnastica pe anul 2012.
La competitie s-au inscris 10 tari – numar care il depaseste cu mult pe cel de anul trecut, cand au participat numai 4: Ucraina, Bulgaria, Italia, Egipt, Canada, Rusia, Moldova, Ungaria, Mexic si Romania.
Printre concurentele de la senioare o regasim pe Alina Maksimenko, gimnasta ucrainiana medaliata cu bronz atat la Mondialele de la Montpellier cat si la Europenele de la Minsk de anul trecut, castigatoare a Cupei Mondiale de la Kiev in 2011 si la Corbeil-Essones, in 2010. Delegatia Ucrainei este intregita de multipla campioana europeana si mondiala, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, 2008, Anna Bessonova. Retrasa din activitatea sportiva in anul 2010, titrata sportiva ucrainiana va arbitra gimnastele participante la aceasta competitie.
Tara noastra va fi reprezentata la senioare de Alexandra Piscupescu iar la junioare de Luiza Filioreanu si Diana Pavel, componentele lotului national de gimnastica ritmica.
8 cluburi din tara si-au anuntat prezenta la aceasta competitie: CSS „Triumf” Bucuresti, CS Universitar Brasov, LPS Oradea, CSU Oradea, LPS „Szasz Adalbert” Targu-Mures, CS Olimpia Bucuresti, CS Ritmic Gym Trend Constanta si CSM Ploiesti. Astfel, peste 100 de gimnaste – de la 6 la peste 16 ani – vor incanta spectatorii cu maiestria manuirii obiectelor specifice acestui sport olimpic: coarda, cerc, minge, maciuci si panglica.
Clubul Sportiv Municipal Ploiesti a inscris in concurs 15 gimnaste la primele trei categorii de varsta: Minies (6-8 ani): Alexia Ristea, Tavita Costache, Miruna Ciocirlan, Daria Motinga si Anais Lapadat; Children (9-10 ani): Ana Toma, Delia Gheorghe, Daria Diaconu, Denisa Stoian, Livia Harcan si Iulia Chirvasa si Pre-Juniors (11-12 ani): Sofia Wiederman, Daria Ilinca, Cesima Nechifor si Adriana Cretu. Ansamblul de categoria „Mica Gimnasta” al clubului va sustine un program demonstrativ.