Echipele ploiestene participante la editia din acest an a Campionatului national de mountain bike maraton au impresionat, CS Petrolul si CS Conpet dominand competitia. Campionatul s-a desfasurat in apropiere de Targu Mures, in conditii extrem de vitrege, pe o anumita portiune a traseului fiind zapada si o temperatura sub 0 grade Celsius.
La categoria elite, ploiesteanul clubului Petrolul, Marian Frunzeanu, s-a distantat inca din start de restul sportivilor, iar dupa primul tur deja avea un avans de cinci-sase minute. la finalul celor aproape 100 km parcursi, fostul campion national la sosea si-a adjudecat medalia de aur si la mountain bike, dupa ce, anul trecut, a fost vicecampion.
Pentru locul al doilea s-a luptat liderul formatiei Conpet Ploiesti, Daniel Rosioru. Acesta a ocupat pozitia secunda pentru doua tururi, insa, pe ultima parcurgere a traseului, a fost depasit de dinamovistul Razvan Juganaru, sosind, astfel, pe pozitia a treia. Pe locul al patrulea s-a situat ploiesteanul Alexandru Ciocan, de la Dinamo Bucuresti.
La categoria tineret, podiumul a fost alcatuit, in totalitate, din sportivi de la gruparile ploiestene. Prima treapta i-a revenit lui Gabriel Tintea, de la Petrolul Ploiesti, care a fost urmat de Georgian Popovici si Adrian Nitu, amandoi de la Conpet Ploiesti.
Petrolul si-a mai adjudecat o medalie de argint, la cadeti, prin Alexandru Poenaru, in timp ce Conpet a mai castigat doua medalii de bronz, prin Gabriel Daitoiu, la amatori seniori, si Nicusor Panaitescu – la master.
Antrenorul echipei Petrolul Ploiesti, Constantin Ciocan, ne-a declarat: „Ciclismul este acelasi sport, chiar daca se desfasoara pe sosea sau pe teren accidentat. Baietii s-au descurcat foarte bine si sunt extrem de multumit de evolutia lor. Prin aceste performante, speram sa putem gasi si sprijinul financiar necesar sa le rasplatim sportivilor rezultatele obtinute si sa le oferim conditii mai bune de pregatire”.
De asemenea, unul dintre tehnicienii formatiei Conpet, Cornel Popa, care face echipa cu antrenorul Eugen Dulgheru, ne-a marturisit: „Sunt multumit de performantele obtinute. Ne-am intors cu cinci medalii, desi ne asteptam la numai doua-trei. La ce conditii de pregatire avem, aceste rezultate sunt extrem de multumitoare”.
Petre APOSTOL