CSM Ploiesti – Pandurii Targu Jiu 21-24 (11-12)

Echipa masculina de handbal CSM Ploiesti nu a reusit sa-si treaca in cont primele puncte de pe teren propriu in actuala editie a Ligii Nationale, suferind o infrangere in disputa cu Pandurii Targu Jiu, contand pentru etapa a cincea, disputata la Sala Polivalenta din Plopeni.
Gruparea ploiesteana spera sa obtina un succes dupa infrangerea din runda precedenta, mai ales ca in lotul formatiei au revenit Alexandru Dimache si Marius Mihoci, absenti in etapa trecuta din cauza unor accidentari. Inceputul partidei le-a apartinut oaspetilor, care s-au distantat la 5-2 dupa zece minute.
Prin cateva interventii bune ale portarului Adrian Dumitru si atacuri succesive conduse cu minutiozitate de Alexandru Dimache, CSM Ploiesti a revenit in joc, egaland situatia de pe tabela, in minutul 16 scorul fiind 7-7.
S-a mers, apoi, cap la cap, cu Pandurii in avantaj mereu, pana la finalul reprizei, scor 12-11, la pauza. Chiar daca nu au reusit sa preia conducerea, ploiestenii au lasat impresia ca nu era decat o problema de timp pana sa ajunga in frunte, mai ales dupa ce au aratat o defensiva foarte buna, care nu a permis niciun gol in inferioritate numerica.
In partea secunda a meciului, echipa din Targu Jiu a dominat printr-o aparare agresiva, pe care atacurile prelungite ale formatiei ploiestene nu au putut-o patrunde. Gorjenii s-au distantat la mijlocul reprizei la patru goluri, gruparea prahoveana fiind depasita clar si la viteza de deplasare, fiind practic inexistenta pe faza a doua.
Demoralizati si fara idei in ofensiva, ploiestenii erau pe cale sa sufere o infrangere la scor, oaspetii distantandu-se la sase goluri cu doua minute inainte de final, scor 18-24. Insa, pe fondul relaxarii apararii acestora, CSM a redus diferenta, iar scorul final a fost 24-21 pentru Pandurii Targu Jiu.
Desi inca nerefacut complet, Alexandru Dimache si-a facut simtita prezenta pe teren, remarcandu-se, de asemenea, si pivotul Ionel Roua dar si Gabriel Ghizdavescu, in prima parte a jocului, in special. Dezamagitor a fost jocul de la noua metri al echipei ploiestene, capitol extrem de important, mai ales cand te lupti cu o aparare extrem de agresiva precum cea a gruparii gorjene.
„Ne-a lipsit implicarea sufleteasca, in primul rand. Ne-a afectat si faptul ca avem multi sportivi sositi in vara si inca nu am reusit sa punem la punct, asa cum trebuie, schemele de joc. Dar, nu avem nicio scuza pentru jocul prestat astazi. Acesta era un meci pe care trebuia sa-l castigam, daca toti jucatorii aveau motivatia necesara”, ne-a declarat antrenorul Lucian Nicolae, dezamagit de evolutia echipei sale.
Formatii:
CSM Ploiesti: Adrian Dumitru – Alexandru Dimache 5 goluri/7 incercari, Gabriel Ghizdavescu 5/10, Ionel Roua 4/5, Marius Mihoci 3/5, Tiberiu Constantinescu 2/6, Bogdan Botezatu 1/4, Narcis Zamfir 1/6, Mihai Ghizdavescu.
Antrenor: Lucian Nicolae.
Pandurii: Florin Dragomir, Adrian Radulescu – Mihai Paius 5/11, Lucian Apolzan 5/7, Mihai Asoltanei 4/4, Mihai Popescu 4/9, Paul Giotoiu 2/4, Ionut Mazilu 2/8, Andrei Enache 1/1, Dan Ilies 1/1, Valentin Popescu 0/2.
Antrenor: Liviu Andries.
Petre APOSTOL