In perioada 23-25 septembrie, la Beocin, in apropiere de Novi Sad, in Serbia, s-a desfasurat Campionatul Balcanic de judo rezervat seniorilor. Au participat sportivi din opt tari: Albania, Bosnia, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia. In lotul reprezentativei Romaniei au fost selectionati si trei sportivi de la CS Petrom CFR-CSS Ploiesti, pregatiti de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator) si Mihai Trandafirescu: Denis Mititelu (categoria 73 kg), Adriana Vladoiu (70 kg) si Denisa Ungureanu (44 kg), care are numai 16 ani.
Denis Mititelu a obtinut medalia de bronz, dupa ce a ratat calificarea in finala, fiind invins de sarbul Kizan Filip. In faza preliminara, sportivul prahovean a castigat meciurile cu bulgarul Topolov Kostandin si cu sarbul Tomic Dobre. Invingatorul categoriei a fost Mrdic Mitor, din Bosnia.
Tot medalie de bronz si-a adjudecat si Adriana Vladoiu, care a avut o misiune dificila participand la categoria 73 kg chiar daca are numai 63 kg. Aceasta le-a invins, in runda preliminara, pe ambele sportive din Serbia – Dejana Markovic si Ivana Jandric– si pe Sabina Haracic, din Bosnia. In lupta pentru calificarea in finala, Adriana a fost invinsa de catre Adela Dzakovic, din Muntenegru, care, de altfel, a si castigat medalia de aur. Pe locul al doilea s-a situat Sabina Haracic.
Denisa Ungureanu s-a descurcat onorabil, evoluand impotriva unor sportive cu mai multa experienta competitionala, si s-a clasat pe locul al cincilea.
Petre APOSTOL