Marcel Marin, Cristi Damian

AFC Băneşti-Urleta – Fortuna II P. Câmpina 4-1 (1-0)
Stadion: „Comunal”, Băneşti. Spectatori: circa 150. Au marcat: Dobrinoiu (29-penalti), Roşu (48), Negreanu (77), Budileanu (85-penalti)/Bondilă (86).
AFC Băneşti: Stroescu – Albu, Gânju (cpt), G. Radu (80 Matache), Dobrinoiu – Budileanu, Burloiu (60 Nichifor), Iancu (78 Albină), Roşu (60 Turcu) – Băcioiu, M. Negreanu. Antrenori: Ion Burchi, Claudiu Andrei.
Fortuna: Iscru – Ciucă, Apostol, Lupescu (46 Oprea), Crăciun, Voicu – Jinga (85 Bondilă), A. Constantin, Tăndălache (cpt) – A. Dinu (80 Lepădatu), I. Gheorghe (78 Pantaia). Antrenor: Nicolae Vereu.
Avertismente: -/Ciucă (28), Crăciun (51), I. Gheorghe (62), Voicu (84), Apostol (88).
Arbitri: Marius Petre (Poienarii Apostoli) – Gabriel Răduţă (Ploieşti) şi Romulus Sprânceană (Buşteni).
Observator: Iulian Ilaşi (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Mugurel Negreanu (AFC Băneşti).

Pentru formaţia AFC Băneşti-Urleta, până acum anul 2015 a adus numai satisfacţii. În patru jocuri disputate în campionat, trupa antrenată de Ion Burchi şi Claudiu Andrei a reuşit victorii pe linie, iar într-un clasament al returului băneştenii se situează pe unul dintre primele locuri. Parcursul bun din campionat a fost concretizat şi în Cupa României, faza judeţeană, unde a disputat două jocuri, ceea ce a făcut ca echipa să ajungă în sferturile de finală ale competiţiei KO.
Ultima „victimă” a formaţiei AFC Băneşti-Urleta s-a numit Fortuna II Poiana Câmpina, scor 4-1, dar oaspeţii, pregătiţi de antrenorul Nicolae Vereu, au arătat o poftă bună de joc. Chiar în debutul partidei, Fortuna şi-a creat două ocazii bune de a marca, prin A. Dinu (minutul 1 – şut slab din apropiere) şi I. Gheorghe (9 – după o pătrundere solitară în careu, l-a evidenţiat pe Stroescu, portarul gazdelor respingând, cu piciorul, mingea în corner).
După o perioadă echilibrată de joc, în cele din urmă localnicii au deschis scorul, din dreptul punctului cu var, prin fundaşul stânga Dobrinoiu – fotbalist care a marcat şi în cupă -, faultul fiind scos de vârful Negreanu, busculat în careu de Ciucă (29). De altfel, acesta a fost şi scorul pauzei, pentru ca imediat la reluare băneştenii să-şi majoreze avantajul, marcator fiind tânărul Roşu, care a reluat cu pieptul centrarea venită în urma cornerului executat de Iancu (48). Gazdele au reuşit să ducă scorul la unul de neprezentare în minutul 77, când cel mai bun jucător de pe teren, l-am numit aici pe atacantul Negreanu, a reluat cu latul centrarea venită din bocancul lui Nichifor.
Tabela de marcaj a indicat 4-0 în minutul 85, când Budileanu a fost faultat în careu de Voicu (n.r. – care a scăpat doar cu galben), acelaşi jucător băneştean transformând penaltiul. Răbufnirea de orgoliu a tinerilor sportivi ai Fortunei a purtat semnătura jucătorilor nou intraţi pe teren, Lepădatu şi Bondilă, ultimul marcând cu un şut în cros, la prima atingere a balonului (86), stabilind, totodată, scorul final: 4-1. Pentru ambele echipe urmează etapa programată în Vinerea Mare, iar AFC Băneşti aşteaptă cu interes meciul de lux, de acasă, cu CS Blejoi, pentru a mai şterge din impresia mai puţin plăcută de la acel 0-3 din tur.

Primul punct în 15 etape!

Unirea Cocorăştii Colţ a reuşit primul punct după 15 etape, ultimul succes izbutindu-l tocmai în etapa a VII-a, când trupa condusă de Marius Stanciu a câştigat cu 3-1 pe terenul celor de la Prahova Tg. Vechi. De această dată, jucătorii din Cocorăştii Colţ au smuls un punct în duelul cu Tricolorul Breaza, mijlocaşul Gheorghiţă Matei transformând un penalti, acordat în minutul 87 pentru 2-2.
În etapa din Vinerea Mare, Unirea ar fi trebuit să întâlnească pe Conpet Ploieşti, dar cum transportatorii de ţiţei prin conducte au fost excluşi din campionat la începutul returului, echipa din Cocorăştii Colţ va adăuga alte trei puncte.