Sportul Studentesc 2 – Chimia Brazi 0-6 (0-3)

Stadion: “Regie”. Spectatori: cca 50. Marcatori: Visan (9 si 16), C. Vlad (39 si 68), Arnautu (56 si 78).
Sportul 2: Vreme (cpt) – Tane, Plesa, Dragota (46 Antoche), E. Filip – Dumitrica (46 Fl. Ion), Tatar (66 Ciulu), Corlan, Zaharie – Raschka, Zaincovschi (73 Pandelescu). Antrenor: Tudorel Cristea.
Chimia: Sava – M. Dinu, Ciobanu, I. Neagu, G. Roman – Nastase, Minciuna (cpt), Irimescu (74 Bencea), Munteanu (69 Iancu) – C.Vlad (84 Codreanu), Visan (54 Arnautu). Antrenor: Octavian Grigore.
Arbitrii: Nicolae Flueran (Craiova) – Marian Cujba, Nicolae Gheorghita (ambi din Slatina). Observatori: Bratu Cataros (Calarasi), Dorel Purdea (Brasov).
Cartonase galbene: Tane (84)
Jucatorul meciului: Catalin Vlad

Chimia Brazi a luat, in sfarsit, trei puncte intr-un joc, de abia din a cincea incercare si intr-un context in care victoria chiar era greu de ratat. Asta pentru ca juniorii Sportului Studentesc, unii dintre ei nascuti in 1993 si 1994, nu puteau pune probleme, mai deloc, unei echipe experimentate si care si-a regasit pofta de gol. A fost un set alb, 6-0 pentru prahoveni, problema invingatoarei nepunandu-se niciun moment, pentru ca, pe langa cele sase goluri, au mai fost inca vreo zece ocazii clare, unele dintre ele mai greu de irosit, decat de transformat in gol.
Chimia a parut o echipa mai asezata, preocupata mai mult de posesie, cele cateva miscari tactice facute de tehnicianul Octavan Grigore dovedindu-se inspirate. Astfel, Roman a fost titularizat pe stanga, dupa revenirea lui Neagu, in centrul apararii, iar Irimescu a fost „urcat” langa Minciuna, in centrul liniei de mijlocasi, experienta colegului de post ajutandu-l si pe capitan sa fie mai „coerent” in evolutie.
Visan si-a reamintit si el ca „meseria” sa este golul, ca si ceilalti colegi din avanposturi, cele trei varfuri folosite vineri (Visan si Catalin Vlad, ca titulari, plus Arnautu – intrat pe parcurs) trecandu-si, fiecare, in cont, cate o „dubla”. Fara a minimaliza meritele acestei prime victorii a Chimiei, totusi, trebuie sa amintim situatia gazdelor, ajunse intamplator la acest nivel, juniorii fiind singurii care vor sa joace in Liga a III-a, in conditiile in care jucatorii de la prima echipa nu vor sa coboare la nivelul diviziei C, din cauza restantelor salariale invocate. „Sunt salarii restante si de 8 luni” se auzea in tribunele arenei din „Regie”, exemplele de „austeritate” fiind la tot pasul.
Exemple care pe cei de la Chimia ar trebui sa-i puna pe ganduri…
Oricum, este un succes meritat si venit la timp, care poate „debloca” o echipa cu posibilitati, care poate ajunge, fara probleme, in doar cateva runde, in prima jumatate a ierarhiei, daca dovedeste, macar, seriozitate. Succes savurat si de fiica antrenorului Octavian Grigore, venita sa-si vada tatal pe banca tehnica a echipei din Brazi.
Marian DIMA