La finalul saptamanii trecute, in statiunea Ranca, din muntii Parang, judetul Gorj, s-a desfasurat o competitie de mountain bike maraton, intitulata TransAlpin Bike Marathon – Ranca 2011.
La startul intrecerii au fost prezenti in jur de 150 de sportivi din intreaga tara, printre care s-au numarat si ciclisti prahoveni. Au fost organizate trei tipuri de trasee, cel mai lung fiind pentru proba de maraton, pe distanta de 45 km, cu o diferenta de nivel de 1870 m si cu o ascensiune intinsa pe o lungime de peste 10 km, la jumatatea cursei.
Proba Classic TransAlpin Bike s-a derulat pe distanta de 31,3 km, cu o diferenta de nivel de 1100 m, iar cea Family s-a desfasurat pe un traseu de 11,1 km.
La concursul de maraton, vicecampionul national de anul trecut la mountain bike, ciclistul ploiestean Marian Frunzeanu (foto 1), a reusit sa se impuna, trecand linia de sosire in trei ore si noua minute. Acesta a avut un avans de doua minute fata de urmatorul clasat, Andrei Ianos.
Pe locul al optulea a sosit un alt sportiv prahovean, Vlad Dinu, cu 17 minute intarziere, iar unul dintre cei mai valorosi juniori din tara de anul trecut, Georgian Popovici, ciclistul clubului Conpet Ploiesti, s-a situat pe pozitia a 11-a.
Victoria de la concursul de la Ranca este al patrulea succes din acest sezon la competitii de mountain bike maraton pentru Marian Frunzeanu, care si-a adjudecat, totodata, si tricoul de cel mai bun roman la Turul Sibiului, intrecere internationala de ciclism pe sosea.
La proba Classic a competitiei TransAlpin Bike, cel mai bun sportiv prahovean a fost Nicusor Panaitescu (foto 2), sosit pe locul al cincilea, la zece minute de primul clasat, Bogdan Vlad. Imediat in urma lui Nicusor, pe locul al saselea, a incheiat prahoveanul Gabriel Daitoiu, cu o intarziere de 12.48 minute.
Petre APOSTOL