Astra Ploiesti – Vointa Sibiu, maine, 31 iulie, ora 18,30
Inceputul sezonului a fost unul sub asteptari pentru Astra, cele patru achizitii noi „aruncate” in lupta la CFR, Lungu, Matei, Kubala si Bruno Miguel, fiind, inca, departe de ceea ce se astepta in plus de la echipa. Asa cum anticipam, jocul echipei nu a crescut deloc in calitate, fata de ceea ce a fost in retur, putandu-se spune chiar ca evolutia echipei este sub ceea ce s-a jucat in primavara. Desigur, meciul de la Cluj, poate fi considerat si un accident, iar o prestatie „normala” a echipei ploiestene, pe teren propriu, ar trebui sa aduca un rezultat pozitiv, adica victorie, in partida cu Vointa Sibiu.
Fata de partida de la Cluj, Selymes trebuie sa revitalizeze toate compartimentele echipei, atat faza defensiva cat si atacul fiind in suferinta la debut. In aparare, insa, deocamdata, nu sunt solutii pentru o alta „distributie”, iar in atac, solutiile avute sunt sub pretentiile si nivelul titularilor, astfel ca se vor face cel mult doua schimbari in primul unsprezece. Una ar fi trecerea lui Cosmin Matei pe „linie moarta” si inlocuirea sa cu Tigoianu, un jucator mai experimentat, mai „muncitor”, dar cu calitati mai putin utile pe teren propriu decat ale lui Matei (dribling in regim de viteza), necesare in fata unei echipe care va veni sa se apere. De remarcat ca, la precedenta partida pe teren propriu, cand Selymes a intalnit un adversar asezat in teren cu 3 fundasi centrali, meciul cu FCM Targu Mures, din turul campionatului trecut (scor 0-0), echipa ploiesteana a avut dificulltati in exprimare, facand una dintre cele mai slabe partide din mandatul fostului component al „Generatiei de Aur”. A doua schimbare poate fi in linia mijlocasilor centrali, unde N’Doye are unele probleme – nu a aratat nimic in plus fata de Seto, dar si aici, pentru un meci „acasa”, calitatile senegalezului sunt peste ale japonezului, Ousmane fiind mai „inclinat” spre jocul ofensiv.
Vor lipsi, in continuare, din lot, Matel – titular, fundas dreapta, operat la menisc, in refacere inca 2 saptamani, Grigore – portarul operat in Germania dupa o ruptura a ligamentelor, Nogo – fundas central, probleme medicale dupa ce a fost operat la menisc, in refacere, de 8 luni (!) Patrascu – operat la menisc, plus Silviu Lung jr si Ologu – ultimele achizitii, de la Craiova, amandoi insa „blocati” de ANAF, cu sanse mici ca situatia sa se rezolve pana la ora meciului.
Dupa esecul de la Cluj, Selymes si conducerea executiva au facut cateva „sesiuni” de sedinte cu jucatorii, carora nu li se va accepta altceva decat primele 3 puncte din acest campionat, orice alt rezultat fiind unul care poate lasa, deja, „urme” in colectiv, unde Cosmin Matei este primul „proscris”, din cauza atitudinii sale fata de echipa si antrenamente.
Pe teren propriu, la un astfel de joc, nu se va plati decat victoria, una care poate aduce Astra intr-o zona „normala” a recompenselor, care se iau cand echipa este in jumatatea superioara a ierarhiei. Astfel, succesul cu Vointa este 100% necesar pentru ca recompensele financiare sa vina, nivelul acestora fiind de circa 1500 de euro, pentru fiecare 3 puncte. Ca si sezonul trecut, sistemul de cantonament se pastreaza, cu doua zile de pregatire centralizata, apoi, inca o noapte de „refacere”, tot in cantonament.
Marian DIMA