Astra Ploiesti-Astra II Giurgiu 5-1 (5-0)

Stadion: „Astra”. Au marcat: Fatai (4, 26), Matei (16), Miranda (30), Stratila (43) / Onyeka (49).
Astra Ploiesti: Lungu – Mihalache, Goian (cpt), Oprsal, Junior Morais – Stratila, Kubala, N’Doye, Matei – Fatai, Miranda Au mai intrat: Patrascu, Tiganasu, Rusu, Tigoianu, Stan, Budescu, Takayuki, Teekloh, Vadrariu. Antrenor: Tibor Selymes.
Astra II Giurgiu: Popa – Gheorghe, Prunescu, Moroita, S. Constantin – William de Amorim, Rotaru, Ochia (cpt), V. Dinu – Banaru, Lukacs. Au mai intrat: Dragne – Rotaru, Nemtescu, Onyeka, Gafita, Calence Asim Martin (peruan, aflat in probe). Antrenor: Imilian Serbanica.

Revenirea lui Imilian Serbanica in calitate de principal la „satelitul” Astrei a coincis cu o corectie severa administrata chiar de „echipa mare”. Cinci goluri primite in prima repriza, ceea ce cu Constantin Gache sigur nu s-ar fi intamplat. Cum Gache a ales Sageata Navodari, unde a debutat tot cu stangul, fiind batut de Callatisul lui Marin Barbu, ramane ca giurgiuvenii sa se „trezeasca” mai repede si sa asculte de Serbanica, care, la randul sau, ar face bine daca l-ar „urma” pe Selymes. Sa lasam insa „invinsii” si sa remarcam pofta de gol a prim-divizionarei Astra, Fatai, cu o dubla, Matei, Stratila si Miranda facandu-le „otita” aparatorilor adversi. Ultimul meci de pregatire inainte de inceperea sezonului, disputat pe teren propriu, vineri seara, contra echipei secunde poate fi astfel considerat o repetitie utila, chiar daca absentele lui Matel (revine la antrenamente peste 2 saptamani, dupa operatia de menisc), Grigore (operat la genunchi, care va lipsi minimum 3 luni) si Bruno Miguel (acuza o contuzie) creeaza un pic de dezechilibru numeric si ca variante pentru dublarea posturilor.
Dupa cinci „boabe” in prima parte, Astra a „tras frana”, Giurgiu reusind golul de onoare, care a fost inscris in minutul 49 de tanarul Onyeka, un fotbalist care a reusit o executie frumoasa (lob din marginea careului) si pe care multi il vor regreta, in sensul ca au fost destule echipe care l-au avut in curte, fara a-l baga in seama.
„A fost o prima prepriza foarte buna, dar nu inteleg ce s-a intamplat in repriza a doua. Una peste alta, stagiul de pregatire a fost OK, pacat de unele accidentari”, ne-a declarat, la final, Tibor Selymes, antrenorul Astrei.
Marian DIMA