In aceste zile se desfasoara, la Offida, in Italia, Campionatul European de ciclism pe sosea rezervat pentru juniori si tineret. Din pacate insa, Federatia Romana de cliclism si triatlon a anuntat ca, din cauza lipsei de fonduri, echipa tarii noastre nu participa la competitie.
In lotul national, la juniori, ar fi trebuit sa concureze trei sportivi de la CS Petrolul Ploiesti, in urma performantelor obtinute de acestia la Campionatul national, disputat in iunie, la Izvorul Muresului. La competitia nationala, la categoria juniori, podiumul de premiere a fost complet alcatuit din ciclisti ploiesteni, campion devenind Stefan Buzas, care a fost urmat de colegii sai: Lucian Oprea si Ion Branzea.
Dupa cum ne-a marturisit, antrenorul echipei petroliste, Constantin Ciocan, se arata dezamagit de decizia forului national in privinta neparticiparii la Campionatul European, mai ales ca sportivii pregatiti de acesta sunt in forma si puteau obtine rezultate bune.
In continuare, insa, ciclistii petrolisti au sansa sa-si demonstreze talentul la Campionatul Balcanic, competitie care ar fi trebuit sa se desfasoare la inceputul lunii iulie, dar a fost amanata pentru zilele de 4-5 august. Asta, evident, in cazul in care federatia va decide ca lotul Romaniei sa concureze la intrecere.
De altfel, recent s-a petrecut si o modificare in programul competitional al ciclismului national, in privinta datelor de disputare ale Campionatului Romaniei de velodrom. Intrecerea a fost amanata pentru finalul lunii august, dupa ce, initial, fusese trecuta in calendar la inceputul lunii viitoare.
Petre APOSTOL