Duminica, in ultima etapa a Turului ciclist al Sibiului, competitie aflata la prima editie, sportivul ploiestean Marian Frunzeanu a reusit sa-si pastreze tricoul albastru, rezervat celui mai bun roman din concurs. Finalul competitiei s-a desfasurat pe catararea de categorie speciala de pe Transfagarasan, ciclistii ajungand pana la altitudinea de 2020 m.
Dupa ce a absentat de la Turul Romaniei, sportivul clubului Petrolul Ploiesti a acceptat invitatia gruparii Pro Geiger Cycling Team Sibiu de a participa la cea de-a doua competitie internationala din tara de categorie 2,2. CS Petrolul, formatie condusa de antrenorul Constantin Ciocan, nu s-a putut inscrie, deoarece nu a avut suficienti seniori in lot.
In urma derularii celor cinci etape ale Turului Sibiului, Marian s-a situat pe primul loc in clasamentul romanilor, cu 4.51 minute avans fata de Stefan Morcov, de la Mazicon Bucuresti. De precizat ca in clasamentul celor mai buni tineri din competitie (sub 23 de ani), primul roman din ierarhie a fost tot un ciclist prahovean – Bogdan Coman, legitimat la Mazicon Bucuresti, acesta purtand, de asemenea, si tricoul albastru in prima parte a intrecerii. In plus, in ultima etapa, Bogdan a urcat doua pozitii in ierarhia generala a categoriei, ajungand pe locul 16, pe primul loc situandu-se Artem Topchanyuk, de la ISD-Lampre, care si-a adjudecat, astfel, tricoul portocaliu.
Tricoul galben, rezervat invingatorului, a intrat in posesia bulgarului Vladimir Koev, de la Konya Torku Sekerspor – Vivelo, dublu castigator al Turului Romaniei, in 2004 si in 2010. In ierarhia finala, Marian Frunzeanu s-a situat pe locul 24, la 11.05 minute in urma invingatorului.
Ucraineanul Anatoliy Kashtan, de la echipa italiana Centro Revisioni Cerone, a castigat tricoul rosu, acordat sprinterilor, in timp ce compatriotul sau de la ISD-Lampre, Anatoly Pachtusov, si-a adjudecat tricoul verde, rezervat cataratorilor.
Petre APOSTOL