In urma cu o luna, echipa feminina de junioare a Romaniei castiga medalia de aur la Campionatul Balcanic de atletism, desfasurat in Serbia. In componenta echipei tricolore s-a aflat si Adelina Moroita, atleta pregatita de antrenorul Gheorghe Musat, de la CS Telecom Petrom Slanic, sportiva care inca este junioara 2.
La finalul saptamanii precedente, in Turcia, la Bursa-Uludag, formatia Romaniei a participat la cea de-a zecea editie a Campionatului European de atletism la alergare montana.
In concursul feminin de junioare, competitia s-a derulat pe distanta de 4.000 m, fiind castigata, la individual, de atleta din tara noastra, Ionela Dragomir, cu 21.43 minute, in vreme ce Adelina Moroita a sosit cu timpul de 26.24 minute, ocupand locul 24.
In clasamentul pe echipe, Romania a castigat medalii de argint, situandu-se pe locul al doilea, in urma Turciei, care si-a adjudecat locurile doi si trei la individual, castigand titlul european la diferenta de un singur punct.
La masculin, echipa tricolora s-a situat pe locul al cincilea, cel mai bun rezultat fiind obtinut de Istvan Szabolcs, clasat pe pozitia a patra.
Petre APOSTOL