SCM U Craiova – CSU Asesoft 74-90 (32-54)

CSU Asesoft: Dunn, Mohammed, Flowers, Burlacu, Tica
SCM U Craiova: Sokk, Maric, Bureau, Căpușan, Popescu

În așteptarea provocărilor europene de la „categoria greilor”, campionii încep să numere trofeele încă din presezon. Bătăliile pe plan intern, purtate în ultima săptămână la turneele din București și Craiova, au consemnat victorii pe linie pentru o echipă a Asesoftului în care diversitatea și polivalența, la nivelul lotului, sunt argumente mai mult decât suficiente pentru a face diferența în Liga Națională.

Transferurile perfectate în vară de oficialii ploieșteni și, ulterior, stagiul de pregătire din Serbia par să fi creat o gaură imensă între formația lui Vladimir Arnautovic și restul competitoarelor. Gazdele patrulaterului din Bănie nu au avut absolut nicio șansă în „finala” pentru trofeu, una pe care campionii au tratat-o cu maximă seriozitate încă de la început.

Aflată la ultima repetiție înaintea „dublei” din optimile Cupei României, împotriva Timbei Timișoara, CSU Asesoft a jucat, parcă, rolul sprinterului într-o cursă pentru stabilirea unui nou record mondial. Atât de des au fost „prinși în ofsaid” Burlacu și colegii săi în prima repriză a confruntării din Bănie, una desfășurată pe „repede înainte” grație unui joc extrem de energic la intercepție. Dunn, Flowers și Adamovic au fost principalii „vinovați” pentru modificarea la doar câteva zeci de secunde a tabelei de scor, Guțoaia a arătat că știe să sară mai sus decât Seals sau Bureau, iar sub panouri tripleta Burlacu – Zekovic – Tica a făcut adevărate ravagii.

Partea secunda a urmat în linii mari aceleași coordonate, cu mențiunea că Arnautovic a rulat întreg lotul de jucători. La fel a procedat, în ultimul sfert, și omologul său, Andelko Mandic, care a încercat, totuși, să limiteze proporțiile scorului, oferindu-i mână liberă americanului Seals din spatele semicercului. „Cupa Craiovei” i-a revenit, așadar, campioanei en-titre, podiumul fiind completat de echipa gazdă și de BCM U Pitești, aceasta din urmă adjudecându-și meciul pentru locul 3 împotriva Energiei Rovinari.