Astra Ploiesti – Skanderbeu Korce (Albania) 3-1 (1-1)
Au marcat: Tigoianu (34), N’Doye (57, penalti), Fatai (77)/ Dos Santos (29).
Astra: Lungu – Mihalache, Goian (cpt), Oprsal (64 Anthony), Junior (46 Tiganasu) – Stratila (69 Matei), Kubala (30 Seto), N’Doye, Tigoianu (69 Vadrariu) – Fatai (81 Budescu), Miranda (69 Rusu). Antrenor: Tibor Selymes.

Astra a ajuns la cel de-al patrulea amical al verii si, deja, se poate spune ca, in linii mari, echipa pentru noul sezon este „inchegata”. Dupa 3-1 cu albanezii de la Skanderbeu se pot trage cateva concluzii privind primul unsprezece, unde Lungu, Mihalache, Goian, Maranhao, Stratila, N’Doye, Tigoianu, Fatai si Miranda sunt „senatori de drept”. Un fapt demn de remarcat este ca exact capitolul care-l ingrijora mai mult pe Selymes – atacul – merge destul de bine, jucatorii de profil ofensiv ai echipei regasindu-se pe lista marcatorilor, meci de meci, iar dupa un sezon in care defensiva si dictonul „nu luam gol” au fost cele care au caracterizat jocul Astrei, de aceasta data, ploiestenii reusesc sa si marcheze, cu destula usurinta.
Budescu, prima aparitie dupa operatie

Finalul partidei cu campioana en-titre a Albaniei a adus si prima aparitie a mijlocasului ofensiv Costin Budescu, dupa operatia suferita la umar, in urma cu 3 luni. Budescu a intrat in ultimele zece minute ale meciului, iar revenirea sa la „cote maxime” se va face treptat.

Bruno Miguel si Patrascu – „loviti”

In partida de luni, Tibor Selymes nu i-a putut utiliza pe doi dintre fotbalistii „defensivi” ai echipei, ambii cu probleme medicale. Astfel, Florin Patrascu acuza probleme la genunchi, iar una dintre achizitiile verii, portughezul Bruno Miguel, are o contractura musculara, astfel ca a stat „pe tusa” si el. Nici un alt nou-venit, slovacul Kubala,nu s-a simtit in largul sau, fiind schimbat dupa prima jumatate de ora. In schimb, o alta achizitie, portarul Cezar Lungu, a fost integralist.
Asa cum anticipam, fundasul polonez Pawel Hajduczek, testat la primul amical, a “zburat” repede, luni fiind randul unui francez, tot fundas, Soubervie Anthonie , sa fie vazut de Selymes.
Ramane de vazut de ce noua aparitie vom avea parte astazi, la amicalul cu turcii de la Manisaspor, echipa pe care FC Vaslui a invins-o acum cateva zile, intr-un meci de pregatire, cu 4-2.
De amintit si ca, in tara, Selymes a mai planificat doua partide amicale, pe 13 si 16 iulie, dintre care, cel putin una, la Ploiesti. Initial, adversara din 13 iulie era Alro Slatina, dar, cum este posibil ca oltenii sa fie in cantonament peste hotare la acea data, numele adversarei poate fi altul.
Marian DIMA