In Sala Sporturilor din Deva, s-au desfasurat, in perioada 24-26 iunie, finalele Campionatului national de judo pentru copii sub 13 ani, individual si pe echipe. Au participat 357 de sportivi de la 85 de cluburi din tara. Printre sportivii de la concurs au fost prezenti si reprezentanti de la CS Petrom CFR-CSS Ploiesti.
In probele individuale, gruparea prahoveana a obtinut doua titluri nationale, prin Marian Tanase, la categoria 38 kg, si prin Andrei Parloga, la categoria 42 kg.
De asemenea, ploiestenii si-au mai adjudecat o medalie de argint, prin Alexandra Comsa (40 kg), si doua medalii de bronz, obtinute de Ioana Iosub (40 kg) si Codruta Lungu (32 kg).
La finala pe echipe, formatia feminina a clubului ploiestean a castigat titlul national. In drumul spre marea finala, CS Petrom CFR-CSS a invins pe LPS Constanta (scor 5-2), pe CS Unirea Alba Iulia (scor 6-1) si pe LPS Craiova (scor 4-3). Finala a fost extrem de disputata, sportivele ploiestene adjudecandu-si, in cele din urma, medaliile de aur, dupa ce au invins pe adversarele de la U CSM Cluj-Drumarul Bistrita, cu scorul de 4-3.
Pe locurile trei si patru s-au situat echipele din Craiova si Alba Iulia.
In cadrul echipei campioane s-au aflat sportivele Codruta Lungu (32 kg), Bianca Nichitoiu (36 kg), Cristina Musuroaia (36 kg), Ioana Iosub (40 kg), Alexandra Comsa (40 kg), Denisa Brasoveanu (44 kg), Adina Isar (52 kg), Alexandra Munteanu (+52 kg).
In competitia masculina pe echipe, formatia ploiesteana si-a adjudecat medalia de bronz, dupa ce a pierdut disputa pentru intrarea in finala cu CSM Pitesti, scor 3-4. Inaintea acestei partide, CS Petrom CFR-CSS a invins pe CSS Miercurea Ciuc (scor 5-2) si pe CSS Gura Humorului (scor 7-0).
Pentru medaliile de bronz, gruparea prahoveana s-a confruntat cu JC Liberty LPS CSS Oradea, castigand cu scorul de 4-3. Pe primele doua pozitii s-au clasat SC Miercurea Ciuc si CSM Pitesti, iar al doilea loc trei a fost adjudecat de catre CSS Miercurea Ciuc.
Echipa ploiesteana a fost alcatuita din sportivii: Alexandru Comanita (34 kg), Marian Tanase (38 kg), Andrei Parloga (42 kg), Nicolae Oncescu (42 kg), Ionut Constantin (50 kg), Andrei Zaharia (+55 kg), Andrei Badea (34 kg), Octavian Mihalcea (38 kg), Andrei Popescu (46 kg), Sabin Marin (50 kg).
Antrenorul coordonator al gruparii prahovene este Gheorghe Savu, iar colectivul tehnic cuprinde antrenorii Mihai Trandafirescu, Alexandru Raducan, Marius Iordache, Doru Munteanu, Nicolae Tolbasu, Cosmin Slaveanu, Mihaela Dinu, Mircea Carcioiu si Anicuta Meculescu – maseur.
Petre APOSTOL