La finalul saptamanii, la Izvorul Muresului, s-a desfasurat Campionatul national de ciclism pe sosea, la care au participat si sportivi de la CS Petrolul Ploiesti, pregatiti de antrenorul Constantin Ciocan.
In prima zi a competitiei s-a desfasurat proba de contratimp individual, la care ploiestenii nu au reusit sa castige nicio medalie, insa, au obtinut doua locuri patru, prin Marian Frunzeanu, la categoria elite, si prin Lucian Oprea, la juniori.
Ciclistii ploiesteni s-au revansat in a doua zi a campionatului, cand s-au desfasurat probele de fond pentru cadeti, fete si juniori.
La categoria juniorilor, CS Petrolul a demonstrat ca are cea mai valoroasa echipa din tara, monopolizand podiumul de premiere. Munca extraordinara in echipa a ciclistilor ploiesteni a dat roade, iar, dupa cei 106 km parcursi, pentru titlul national s-au luptat trei sportivi de la CS Petrolul. Stefan Buzas a castigat medalia de aur, la doua secunde distanta de Lucian Oprea si la noua secunde – de Ion Branzea.
Gruparea ploiesteana a mai castigat doua medalii de bronz, prin Cristina Radu, in proba fetelor, si prin Alexandru Poenaru, la categoria cadeti, la care, de la Petrolul, si Andrei Ganea s-a descurcat bine, sosind pe locul al zecelea, la numai sase secunde fata de colegul sau.
Ieri, au avut loc probele de fond pentru tineret si elite.
Petre APOSTOL